Nutriční hodnoty (Fazolový závin)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 9 258 kJ / 2 213 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 92,02 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 75,98 g |
| Tuky | 59,28 g |
| – nasycené | 8,74 g |
| – nenasycené | 42,31 g |
| –– mononenasycené | 28,82 g |
| –– polynenasycené | 13,49 g |
| ––– omega 3 | 3,01 g |
| Vláknina | 52,80 g |
| Cholesterol | 685 mg |
| Sodík | 159 mg |
| Sůl | 0,28 g |
| Sacharidy | 302,59 g |
| – cukry | 21,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 200 g 200 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 200 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce octu | Ocet lihový | 15 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| 75 75 – 100 ml vlažné vody | Voda | |
| 200 g 200 g červené uvařené fazole | Fazole bílé | 200 g |
| 300 g 300 g ve šlupce uvařených brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1/2 hrst 1/2 hrst petrželové ňate | Petržel nať čerstvá | |
| pepř | Pepř černý | |
| sůl | Sůl mořská |