Kuřecí roláda s mandlovou nádivkou

Paprika Kuchařka: Paprika

Doba přípravy: 2 hod (včetně pečení) 6 - 8 porcí Drůbeží maso 19 názorů

Suroviny

1 vykoštěné kuře
1 cibule
kousek másla
sůl
pepř
Nádivka:
2 polévkové lžíce másla
2 vejce
2 polévkové lžíce sekaných mandlí (nebo lupínků)
vlažné mléko
strouhanka
muškátový oříšek (květ)
zelená petrželka
sůl
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Změklé máslo se žloutky spolu vymícháme, osolíme, přidáme sekanou zelenou petrželku a okořeníme muškátem. Promícháme a přidáme nasekané mandle (já měla mandlové lupínky).

  2. Pak postupně přidáváme vlažné mléko (asi 1 dcl) a strouhanku (asi 2 hrsti). Množství jsem dávala od oka. Nádivka by měla být tužší. Nakonec vyšleháme sníh ze 2 bílků a s ním nádivku vylehčíme.

  3. Vykostěné kuře si dáme na potravinářskou fólii na prkénko, naklepeme, osolíme a opepříme. Na stranu, kde jsou prsa, nandáme nádivku a pomocí folie stočíme do rolády, kterou zpevníme omotáním nití. Já jsem jí tentokrát nejprve celou zašila, aby nádivka neutíkala ven, a pak omotala nití.

  4. Cibuli si nakrájíme na měsíčky, rozprostřeme ji na dno pekáčku a na ni položíme roládu, na kterou dáme 3 tenké plátky másla.

  5. Dáme do trouby předehřáté na 230°C a zprudka zapečeme. Po 15 minutách podlijeme vodou, snížíme teplotu na 180°C a dopékame cca 1 hodinu.

  6. Šťávu můžeme po upečení rolády zahustit, ale já jsem nechala jen výpek ovoněný pečenou cibulí. Podáváme s oblíbenou bramborovou přílohou, rýží, knedlíky, jak kdo má rád.

Poznámka

Je zde již podobná roláda od Casimanty http://www.toprecepty.cz/recept/7580-kureci-rolada..., ale já dělám nádivku jinak - se sněhem podle receptu své babičky. Pokud by to vadilo, tak svůj recept nechám smazat.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 25 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí roláda s mandlovou nádivkou

  • ahmed ahmed(neregistrovaný)

    Nádherná prace :-p

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Jejda to je nadhera.:-K Jen vykostit to kure...:-Sbodik:yes:

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Papriko, já jsem hodně roládový a závitkový a do plátku tvé rolády bych se s chutí zakousnul:-p:-p. Posílám dvanáctý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    jaj taaaaak.....cesky bozi hod, je slovenske bozie narodenie...a ja som si myslela, ze bozi hod je nas stedry vecer...tak to potom ano......my vtedy jedavame tiez nejakeho peceneho vtaka....vacsinou hus...alebo morcacie stehna...tento rok to budu aj husy aj kacky....a bezpecne skusim aj tuto paprikovsku tradicnu roladu...celkom som na to zvedava...

    Odpovědět

  • Paprika Paprika(autorka receptu)

    Výbušná - pozor :-!:-! né na Štědrý den, ale na Boží hod :-!:-! - to je 25.12. ;-) Na štědrovečerní tabuli byla z masa vždy jen ryba a později se v mušlích sv. Jakuba objevila játra, ale to až z nouze v českých komunistických poměrech.

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    ja sa chcem opytat...viem ze cechy su viacmenej ateisticky stat, ale tradicie vychadzaju aj z nabozenstva a to kazalo aby sa na stedry vecer postilo.....a tu pise paprika, ze uz babicka davala na stedrovecerny stol masove jedlo. neviem ci ten post suvisi s ciste z katolickym nabozenstvom a ostatne maso povolovali, alebo uz ceske babicky boli ateisticke?

    Odpovědět

  • Paprika  - ono mně to odhlásilo Paprika - ono mně to odhlásilo(neregistrovaný)

    Díky za chválu :-8:-).
    Maris - ta nádivka je od mojí babičky a byla vždycky na Boží hod vánoční u pečené krůty. Že by se naše babičky znaly? :-D:-D;-)
    Jiřinko - přesně tak. A to mám ještě 2 vykoštěná kuřata schované v mrazáku :yes: :-D:-D ;-)

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Papriko:-)naše roládová rodinka ti posílám velkou boďku a moc chválím krásné fotečky se šťavnatou roládkou:-p.Jen škoda,že jsou od nás Brdy tak daleko;-(,hned bych si u tebe kousek objednala;-):-D.

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Nic nemaž, je to moc pěkný recept a mandle v nádivce jsou moc a moc fajn, taky je dávám , a tobě dávám bod. :yes::-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    jj, do krocana ji znám jako maris...proč mě nikdy nenapadlo dát ji do kuřete:-?:-8:-8:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Úplně stejně dělala moje babička nádivku do krocana:-p, roládičku máš krásnou a ode mě bodík:yes::-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    teda ...paprika...klobuk dolu....to je nieco :yes:

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Papriko,to je paráda...využila jsi hned to vykostěné kuře co přinesl přítel kolegyně že jo :-? :-D:-D:-D:-K.Dělám také nádivky které zlehčuji sněhem,ale mandlová mně ještě nenapadla tak za ní máš bodík :-p:-p:-p

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Papričko, nádhera, kterou dělám přesně tak a je to mňamózní:-p,máš k tomu chlupaté knedle ne:-?a to je taky skvělá věc a k tomu kuřeti se dost hodí. Znám, takže dávám boda:yes:

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: krůtí roláda s nádivkou mandlová nádivka kureci rolada s nadivkou mandlová nádivka do kuřete vykoštěné kuře s nádivkou nádivka do kuřecí rolády nadivka do rolady nádivka do krůtí rolády kuřecí roláda vykoštěné kuře kuře s mandlovou nádivkou nádivka do krocana kuřecí roláda s mandlemi kuřecí roláda doba pečení nádivky do masových rolád nádivka do masové rolády nádivka do husy roláda z vykoštěného kuřete recepty kuřecí maso chlupaté kedlíky

Zapomněl/a jsem heslo