Thajské zelené kari

Tantal Kuchař: Tantal

Doba přípravy: 30 min 4 porce Drůbeží maso 0 názorů

Suroviny

1 lžíce zelené kari pasty.
500 g kuřecích prsou
250 ml kokosového mléka
2 lžíce kokosové pasty
1 lžíce cukru
olej
1 cuketa
zázvor
1 limetka
150 g cukrového hrášku nebo fazolových lusků
2 lžíce rybí omáčky
150 g žampionů
60 g bambusových výhonků
2 chilli papričky
citronová tráva
bylinky (thajská bazalka, máta)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na nudličky. Žampiony na plátky, to samé cuketu. Chilli papričky nasekáme na drobno.

  2. Rozehřejeme na woku olej (pokud nemáme wok, stačí hluboká pánev). Přidáme kuřecí maso a opečeme. Až bude opečené, tak vyjmeme.

  3. Dále přidáme do woku cuketu a žampiony a necháme restovat 2 minuty. Přidáme kari pastu a smícháme s cuketou a žampiony. Přilijeme kokosové mléko, přidáme kokosovou pastu, nastrouhaný zázvor, rybí omáčku, pár kapek limetky a necháme pár minut provařit.

  4. Dále přidáme chilli, bambusové výhonky, cukrový hrášek nebo fazolové lusky, citronovou trávu, bazalku a mátu nasekané na jemno, cukr, přidáme zpátky maso a necháme zase provařit 2 minuty. Servírujeme s rýží.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Thajské zelené kari

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: thsjské nudle se zeleným kari thajské zelené kari recept na gharskou s fazolemi a žampiony thajské recepty z kokosového mléka

Zapomněl/a jsem heslo