Nutriční hodnoty (Klatovský báč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 806 kJ / 2 583 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 98,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 71,48 g |
| Tuky | 37,74 g |
| – nasycené | 13,74 g |
| – nenasycené | 18,57 g |
| –– mononenasycené | 11,33 g |
| –– polynenasycené | 7,24 g |
| ––– omega 3 | 0,70 g |
| Vláknina | 28,88 g |
| Cholesterol | 300 mg |
| Sodík | 389 mg |
| Sůl | 0,83 g |
| Sacharidy | 448,88 g |
| – cukry | 53,90 g |
| ––– laktóza | 24,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 300 g 300 g brambor | Brambor zimní | 300 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 5 dl 5 dl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
| 1 kostka 1 kostka droždí | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sádla se škvarky | Škvarky | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| cukr | Cukr bílý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| sádlo na vymazání pekáče | Sádlo vepřové |