Nutriční hodnoty (Svěží jahodový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 110 kJ / 3 133 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 86,41 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 57,91 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,50 g | 
| Tuky | 157,50 g | 
| – nasycené | 20,99 g | 
| – nenasycené | 124,50 g | 
| –– mononenasycené | 88,30 g | 
| –– polynenasycené | 36,20 g | 
| ––– omega 3 | 10,42 g | 
| Vláknina | 17,50 g | 
| Cholesterol | 576 mg | 
| Sodík | 459 mg | 
| Sůl | 1,28 g | 
| Sacharidy | 333,83 g | 
| – cukry | 150,13 g | 
| ––– laktóza | 15,13 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 250 g 250 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 250 g | 
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g | 
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g | 
| 1/2 1/2 kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml | 
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 125 ml | 
| 1 vanička 1 vanička tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g | 
| 1 1 kysaná smetana | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 špetka 1 špetka skořice (nemusí být) | Skořice ceylonská | |
| šlehačka ve spreji (nemusí být) | Šlehačka 30% | |
| 1 balení 1 balení červeného želé | Želatina cukrářská | 10 g | 
| 500 g 500 g čerstvých jahod (nebo kompot) | Jahody čerstvé | 500 g | 
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hrubá |