Nutriční hodnoty (Staročeské vepřové žebírko s plněným jablkem a bramborovou roládou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 12 806 kJ / 3 061 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,52 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 20,30 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 41,22 g |
| Tuky | 125,50 g |
| – nasycené | 49,63 g |
| – nenasycené | 67,93 g |
| –– mononenasycené | 53,83 g |
| –– polynenasycené | 14,11 g |
| ––– omega 3 | 2,15 g |
| Vláknina | 45,12 g |
| Cholesterol | 625 mg |
| Sodík | 5,60 g |
| Sůl | 13,74 g |
| Sacharidy | 321,17 g |
| – cukry | 85,49 g |
| ––– laktóza | 0,16 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g den předem vařených brambor | Brambor zimní | 600 g |
| sůl dle potřeby (zhruba 1 lžička) | Sůl mořská | |
| 1 1 vejce do těsta | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |
| 80 g 80 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 80 g |
| 80 g 80 g hrubé krupice (nebo dětské krupičky) | Krupice pšeničná hrubá | 80 g |
| 1 1 zarovnaná lžíce Solamylu | Bramborový škrob | |
| 60 g 60 g jemně nastrouhané mrkve | Mrkev čerstvá | 60 g |
| čerstvá nať petrželky | Petržel nať čerstvá | |
| 4 4 hrubší vepřové kotlety s kostí (nebo 4 kuřecí stehna) | Vepřová kotleta s kostí | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 10-15 g 10-15 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 12.5 g |
| 500 g 500 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 500 g |
| 80 g 80 g libové anglické slaniny vcelku (nebo šunka) | Anglická slanina | 80 g |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 lžíce 2 lžíce oleje | Olej řepkový | 22 ml |
| 1 špetka 1 špetka cukru (dle potřeby) | Cukr bílý | |
| 2 2 větší jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
| 20 g 20 g másla | Máslo kravské | 20 g |
| 20 g 20 g cukru krupice | Cukr bílý | 20 g |
| 500 ml 500 ml vína (množství podle potřeby, místo vína lze použít vodu) | Víno bílé suché | 500 ml |