Vepřové kousky dušené v bylinkách a zelenině

ivulinka Kuchařka: ivulinka

Doba přípravy: 1 hodina Vepřové maso 10 názorů

Suroviny

500 g vepřového plecka
1 větší mrkev
klínek celeru
5 snítek petrželové natě
1 cibule
2 stroužky česneku
1-2 lístky šalvěje
2 lístky bazalky
sůl
pepř
2 lžíce sádla
2 lžíce hladké mouky
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na plátky a naklepeme je, osolíme a posypeme čerstvě drceným pepřem. V hrnci rozehřejeme sádlo a plátky masa na něm zprudka orestujeme z obou stran, pak maso vyjmeme a do výpeku dáme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, kterou necháme lehce zhnědnout, pak přidáme najemno nastrouhanou mrkev, celer, nakrájenou petrželovou nať, bazalku a šalvěj a nakonec prolisované stroužky česneku, zeleninu orestujeme, aby se s bylinkami pěkně rozvoněla, pak teprve zalijeme horkou vodou, vložíme nazpět maso a dusíme mírně podlité, osolíme dle potřeby.

  2. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme do tuku, vsypeme hladkou mouku, necháme ji zasmahnout a podlijeme vodou, důkladně rozmícháme a vaříme minimálně 15 minut, zredukujeme hustotu buď vydušením tekutiny nebo naopak podlitím do požadované konzistence, dochutíme solí podle potřeby a vrátíme maso na prohřátí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 818 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové kousky dušené v bylinkách a zelenině

Tématické fráze: veprove maso dusene na zelenine vepřové maso na bylinkach vepřové na bylinkách dušené vepřové na zelenině vepřové plátky na bylinkách vepřové kousky recept vepřové na zelenině dušené maso na bylinkách vepřový plátek na bylinkách vepřové kousky recepty vepřové na zelenině recept vepřove maso na kousky vepřové kousky dušené vepřové plátky na bylinkách vepřové dušené dušený vepřový plátek dušené vepřové plátky dušené vepřové maso na zelenině dušené maso na zelenině top recept vepřové maso dušené v zelenině

Zapomněl/a jsem heslo