Nutriční hodnoty (Žampiónové kroupy na sýru Philadelphia)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 18 282 kJ / 4 370 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 106,10 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 95,10 g |
| Tuky | 70,20 g |
| – nasycené | 35,77 g |
| – nenasycené | 29,93 g |
| –– mononenasycené | 15,81 g |
| –– polynenasycené | 14,12 g |
| ––– omega 3 | 1,55 g |
| Vláknina | 89,90 g |
| Cholesterol | 175 mg |
| Sodík | 1,37 g |
| Sůl | 3,35 g |
| Sacharidy | 783,40 g |
| – cukry | 34,20 g |
| ––– laktóza | 5,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 hrnky 4 hrnky krup | Kroupy ječné | 1000 g |
| 250 g 250 g žampiónů | Žampion čerstvý | 250 g |
| polovina mrkve | Mrkev čerstvá | |
| cibule | Cibule čerstvá | |
| 150 g 150 g hrášku v konzervě | Hrášek zelený sterilovaný | 150 g |
| 150 g 150 g sýru Philadelphia (sýr podobný lučině) | Sýr Philadelphia | 150 g |
| 150 ml 150 ml vývaru (dle chuti zeleninový nebo hovězí) | Vývar hovězí | 150 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| olej (já použila olivový) | Olej řepkový | |
| kadeřavá petržel čerstvá | Petržel kořenová čerstvá |