"Houboráky" - bramboráky s houbami

Suroviny 2 porce

500 g oloupaných brambor
cca 4 stroužky česneku
100 g anglické slaniny, gothajského salámu, klobásy... (není nutné)
200 g čerstvých hub, předem spařených, scezených (lze použít rozmražené)
1 vejce
majoránka
mletý pepř
drcený kmín
sůl
cca 1 hrst hrubé mouky
sádlo nebo olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory s česnekem a uzeninou (tu na velkých slzách struhadla) nastrouháme do mísy. Přidáme pokrájené, krátce spařené a scezené houby, vejce, sůl a koření dle vlastní chuti. Vše dobře promícháme, vmícháme dle potřeby trošku hrubé mouky. Lžící odebíráme bramborové těsto z mísy a klademe do pánve s rozpáleným tukem hromádky, ze kterých tvoříme placičky, které smažíme z obou stran dozlatova. Po osmažení odkládáme bramboráčky na ubrousek, odsát přebytečný tuk.

  2. Podáváme samostatně nebo s polévkou, například ke gulášové, dršťkové... , ale výborné jsou i vychladlé. Díky hrubé mouce zůstávají křupavé i po zchladnutí.

Komentáře k receptu "Houboráky" - bramboráky s houbami