Vepřová pečeně s omáčkou Robert

jahoda Kuchařka: jahoda

Doba přípravy: 1,5 hodiny Vepřové maso 22 názorů

Suroviny

0,5 kg vepřové kýty
1 větší cibule
sůl
Na omáčku Robert:
1/8 l masového vývaru
0,25 l dobrého bílého vína
1/2 lžičky tymiánu
2 hřebíčky
2 bobkové listy
mletý pepř
1 lžíce másla
1 lžička hladké mouky na zahuštění
1 rovná lžíce hořčice
Recept si zatím oblíbilo 35 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Postup: Maso vcelku opékáme na oleji rychle ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli, necháme zezlátnout, podlijeme vývarem a vínem.

  2. Nyní přidáme koření: tymián, hřebíček, bobkový list, maso osolíme, opepříme a pod pokličkou v troubě dusíme min. 1 hodinu.

  3. Kontrolujeme pouze šťávu, aby se nevyvařila a bylo jí dostatek.

  4. Měkké maso vyndáme a udržujeme v teple.

  5. Smícháme máslo s moukou a na mírném ohni povaříme ve šťávě za občasného promíchání min. 15-20 minut.

  6. Nakonec vmícháme hořčici a chviličku prohřejeme. Podáváme s brambory, knedlík, rýží či těstovinami.

Poznámka

Inspirace: Zlaté recepty

Já osobně jsem přišla na chuť ovíněným omáčkám a když se přidá ještě nějaká bylinka, podaří se lehce pikantní omáčka.

Když jsem doma servírovala oběd a pronesla: nese se Vepř.pečeně s omáčkou Robert, mojí milí vznesli námitky, kdy už bude zase nějaká klasika:-(

Klasika, neklasika, při obědě najednou zapomněli na vepř-knedl-zel, řízek nebo guláš :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 580 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřová pečeně s omáčkou Robert

  • jankohrasko jankohrasko

    omáčka je vynikající-všestarané použití-děkuji za recept.

    Odpovědět

  • Lenchula Lenchula

    Je to výborné :yes: Už jsem dělala podruhé. Poprvé z vepřové kýty a ještě k tomu jsem neměla bobkový list, ale i tak to bylo moc dobré, ta kýta byla trošku sušší. A ted jsem to dělala z plecka a taky to bylo výborné. A Robert je mňamóznííí :-))

    Odpovědět

  • Pepe Pepe(neregistrovaný)

    Pamatuju si tuhle omáčku z dětsví.Moje teta tam přidávala kapari.Je to možné:-?

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    march_1: ;-) pro mne velká pocta, že sis vybrala můj recept přímo k nedělnímu obědu:-*. Tedy aspoň u nás je to takový malý svátek:-8
    Mám radost, že to vonělo i venku, možná bude příští týden vonět od sousedů:-):-8 :-D
    Díky:-K

    Odpovědět

  • march_1 march_1

    Jahodo,dnes jsme měli k nedělnímu obědu a moc jsme si pochutnali!Omáčka voněla i před barákem :-)Děkuji za recept. Určitě budeme dělat častěji!Fotky jsou také povedené!Dávám bod.

    Odpovědět

  • Danecek Danecek

    Fakt moc moc dobrí ja mám jídla s vínem rád

    Odpovědět

  • Irule Irule

  • 1974andrea 1974andrea

    No já bych si teda s chutí dala:-p:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Jahůdko, nechala bych se pozvat;-):yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Veľmi pekné! :yes:
    V poslednej dobe aj ja mám rada víno vo varení, "objavila" som ho v posledných rokoch.

    Odpovědět

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    spagetka:nene, maso bylo nějaký čas naložené a čekalo, co si zase vymyslím, že s ním udělám.
    Díky;-):-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Jahůdko, mně to jako bibince přišlo taky jako uzené, i ten kraj :-D:-D:-D, nebylo to bleskem? Každopádně určitě schovám :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    jahoda: Jahodo, to by u nás zaručeně chutnalo:-p Dělala si to z pěkné kotlety, že na tom talíři(hlavní foto) to vypadá barevně jako libovoučké uzené s tou barvou do červena;-) Každopádně 11.bod:yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

  • jahoda jahoda(autorka receptu)

    Jana:
    Jani, na fotce je dětský talíř a porce byly z kotletky, ale malé, o něco větší, než bývá panenka.
    Asi to zkresluje tím, že je fotka zblízka.
    Hlavní ale je, že rozpis je na udané množství masa, že já vařím např. pro 2 hladové dospělé krky, to je už věc jiná:-);-) papa

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: vepřová pečeně s omáčkou veprova pecene omacka vepřová pečeně co uvařit k nedělnímu obědu omacka z veprove pecene vepřová pečeně vcelku recepty z veprove pecene co k nedělnímu obědu veprova pecene recept omáčky k vepřové pečeni vepřová pecene vcelku recept omáčka k vepřové pečeni omáčky z vepřové pečeně veprova pečeně recepty guláš z vepřové pečeně vepřová pečeně v omáčce vepřova pečene omačky vepřová pečeně plátky s omáčkou veprova pecene omacka recept vepřová pečeně jak udělat dobrou šťávu