Nutriční hodnoty (Horácké knedlíky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 784 kJ / 1 860 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 19,06 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 46,50 g |
| Tuky | 23,25 g |
| – nasycené | 6,05 g |
| – nenasycené | 10,66 g |
| –– mononenasycené | 7,03 g |
| –– polynenasycené | 3,63 g |
| ––– omega 3 | 0,49 g |
| Vláknina | 26,25 g |
| Cholesterol | 521 mg |
| Sodík | 2,21 g |
| Sůl | 5,23 g |
| Sacharidy | 334,10 g |
| – cukry | 21,20 g |
| ––– laktóza | 2,45 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g brambor | Brambor zimní | 500 g |
| 150 g 150 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 150 g |
| 5 5 rohlíků | Rohlík pšeničný bílý | 215 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 50 ml 50 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 50 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| petrželka (nebo pažitka) | Petržel nať čerstvá |