Nutriční hodnoty (Křehký jablkový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 13 801 kJ / 3 299 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,08 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,32 g |
| Tuky | 13,51 g |
| – nasycené | 4,09 g |
| – nenasycené | 6,94 g |
| –– mononenasycené | 1,41 g |
| –– polynenasycené | 5,53 g |
| ––– omega 3 | 0,68 g |
| Vláknina | 38,80 g |
| Cholesterol | 7 mg |
| Sodík | 209 mg |
| Sůl | 1,08 g |
| Sacharidy | 720,48 g |
| – cukry | 364,21 g |
| ––– laktóza | 5,88 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 400 g |
| 250 g 250 g Hery | Margarín | 250 g |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| 5 lžic 5 lžic cukru moučkového | Cukr bílý | 125 g |
| 8 lžic 8 lžic mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 120 ml |
| 1 kg 1 kg strouhaných jablek | Jablko čerstvé | 1000 g |
| 2 2 vanilkové pudinkové prášky | Puding v prášku | |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 10 lžic 10 lžic cukru krupice | Cukr bílý | 120 g |
| 20 g 20 g másla (nebo 1 vejce či mléko) | Máslo kravské | 20 g |
| tuk na vymazání plechu | Margarín | |
| hrubá mouka na vysypání | Mouka pšeničná hrubá |