Japonský cheesecake

Žádná fotografie není k dispozici
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

125 g krémového sýra
15 g másla
30 g cukru krupice (1)
20 ml smetany ke šlehání (1)
50 ml smetany ke šlehání (2)
10 g kukuřičného škrobu
20 g dortové mouky
2 žloutky
4 bílky
šťáva z půlky citrónu
špetka soli
50 g cukru krupice (2)
tekutý med
horká voda

Postup přípravy receptu

  1. Postup: Do misky dáme krémový sýr, máslo, cukr 1 a smetanu 1, budeme zahřívat do té doby, až bude cukr rozpuštěný a všechno bude zkombinované do hladké pasty. Vyšleháme bílky se špetkou soli a po částech přidávaném cukru (2) do tuha.

  2. Přimícháme mix z krémového sýra do žloutků a vymícháme do hladka (toto bude žloutkový mix). Vyšleháme smetanu (2) do tuha. Vyšlehanou smetanu přimícháme do žloutkového mixu. Poté přidáme prosátý kukuřičný škrob a prosátou dortovou mouku (toto bude žloutkový mix).

  3. Zkombinujeme bílkový mix (vyšlehaný) a žloutkový mix do hladka. Poté přidáme šťávu z citrónu. Vylijeme do dortové formy o průměru15 cm, která bude mít na spodu pečící papír a kolem také. Péct budeme na 160 C v horké vodní lázni 20 minut, potřeme tenkou vrstvou medu.

  4. Poté vložíme do trouby předehřáté na 110 ° C zase v horké vodní lázni budeme péct 60 minut. Po dopečení zase potřeme tenkou vrstvou medu.

Komentáře k receptu Japonský cheesecake