Nutriční hodnoty (Mleté maso s kapustou a rýží)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 5
| Energie | 8 736 kJ / 2 088 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 146,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 126,59 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 19,80 g |
| Tuky | 103,52 g |
| – nasycené | 25,78 g |
| – nenasycené | 63,62 g |
| –– mononenasycené | 49,34 g |
| –– polynenasycené | 14,28 g |
| ––– omega 3 | 2,93 g |
| Vláknina | 29,20 g |
| Cholesterol | 1,12 g |
| Sodík | 1,18 g |
| Sůl | 2,36 g |
| Sacharidy | 133,13 g |
| – cukry | 22,70 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g mletého vepřového masa (nebo mix vepřové s hovězím) | Vepřová plec | 500 g |
| 30 g 30 g uzené slaniny | Špek | 30 g |
| 3 lžíce 3 lžíce oleje | Olej řepkový | 33 ml |
| 150 g 150 g cibule | Cibule čerstvá | 150 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1/2 palice 1/2 palice česneku | Česnek čerstvý | 45 g |
| 400 g 400 g kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 400 g |
| 100 g 100 g nevařené rýže | Rýže bílá | 100 g |
| 3 3 vejce (pokud budeme zapékat) | Vejce slepičí | 210 g |
| nastrouhaný sýr na povrch | Sýr kravský tvrdý 30% |