Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Chřestové rizoto

Oblíbené rizoto má spoustu různých variací, skvěle chutná i bez masa. V probíhající sezoně chřestu vyzkoušejte připravit výborné chřestové rizoto s pórkem a aromatickou nivou, za necelou hodinu jej máte hotové.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 25 min

40 min (15 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z chřestu odlomíme dřevnaté konce a nakrájíme jej na kousky. Pórek omyjeme a nakrájíme na proužky. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rýži propláchneme. Nivu nastrouháme najemno, petrželku nasekáme nadrobno. Krok 3: Na oleji zpěníme cibuli, pak přidáme chřest s pórkem. Chvíli vše restujeme, přidáme propláchnutou rýži, sůl a zalijeme vínem. Krok 4: Směs podlijeme horkým zeleninovým vývarem a za občasného promíchání dusíme asi 20 minut. Krok 5: Vmícháme nivu, petrželku a můžeme servírovat.

TIP: Pokrmy s chřestem - rady, tipy a bohatá inspirace

Zveřejněno 4. 5. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřestové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkMzw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Chřestové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkMzw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
olej olivový, cibule, chřest zelený, pórek, rýže, víno bílé, vývar zeleninový, sýr niva, sůl, petrželka

Přidat fotografie receptu