Nutriční hodnoty (Daňčí maso na kořenové zelenině)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 8 298 kJ / 1 983 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 219,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 213,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,89 g |
| Tuky | 95,17 g |
| – nasycené | 45,31 g |
| – nenasycené | 48,75 g |
| –– mononenasycené | 40,22 g |
| –– polynenasycené | 8,54 g |
| ––– omega 3 | 0,42 g |
| Vláknina | 18,40 g |
| Cholesterol | 720 mg |
| Sodík | 2,50 g |
| Sůl | 6,14 g |
| Sacharidy | 30,67 g |
| – cukry | 17,81 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg daňčího masa (plec) | Daněk kýta | 1000 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/2 1/2 menšího celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 1 střední žlutá cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 100 g 100 g slaniny v celku | Špek | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 3 kuličky 3 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 2 kuličky 2 kuličky jalovce (nemusí být) | Jalovec sušený | |
| pepř | Pepř černý | |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| 150 ml 150 ml červeného vína | Víno červené suché | 150 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce brusinkové marmelády (pokud nemáme, tak rybízová nebo šípková marmeláda) | Marmeláda brusinková | 15 g |
| šťáva z 1 citronu | Šťáva z citrónu |