Přesbidlo
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 5 569 kJ / 1 331 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 38,68 g |
Tuky | 9,33 g |
Vláknina | 18,50 g |
Cholesterol | 213 mg |
Sodík | 48 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 263,85 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Toto jídlo si pamatuji z dětství, dělávala ho moje babička.
Přesbidlo jde servírovat jako samotný pokrm nebo jako přílohu.
Noky jde také nahradit těstovinami, ale to už není ono.
Kdo má rád zelí a uzené, může na drobno nakrájet, povařit a přimíchat, také je to moc dobré.
Pokud tu tento recept je pod jiným názvem, tak se předem omlouvám za dupl.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 1. 2022 21:30
Foto tejaji bylo dnes v Zazracich prirody. Upoutal me ten talirek

25. 3. 2021 11:38
Marie64: já myslím, že grenadyrmars je s těstovinami, zatímco presbidlo=uhlirina je s noky. Je to ve výsledku hodně podobné, ale bidlo je podle mne lepší, hooodne cibulky navrch

25. 3. 2021 09:31
clupmi: Díky za upozornenie, opravené.

25. 3. 2021 08:10
Ahoj, v surovinách máš mléko, ale v postupu ho nikde nevidím. Těsto jen z mouky vejce a soli by asi nešlo udělat ... Ale možná jsem se přehlédl, tak se nezlob.http://jidlo.biz
13. 2. 2012 19:19
Já to znám pod názvem GRENADÝRMARŠ
11. 11. 2011 17:43
Do uhlířiny se dává ještě smažená cibulka

26. 3. 2011 18:36
My jsme to doma také jídávali ,místo noků se dávali vařit kolínka\těstoviny\,při zaměstnanosti mojí mamky to bylo rychlé a chutné jídlo






12. 3. 2011 07:48
Taky se tomuto jídlu říká uhlířina. Asi je to název jak v kterém kraji.
12. 3. 2011 06:52
Tak a toto tu ešte nebolo ?
Tento recept som kedysi pred 20 rokmi čítala v jednom časopise a odvtedy občas varím, chutí nám 



11. 3. 2011 22:34



11. 3. 2011 22:23
Dobré jídlo, nám nejlépe chutná s osmaženou cibulkou - bez masa
+1 bod


11. 3. 2011 21:04
Nejedla jsem moooc roků
ale pamatuji, že vařívala babička.Taky se přidávalo k cibulce něco od masa jak už je zde psané





11. 3. 2011 20:58
Znám, máme to moc rádi! Jen dávám na brambory víc vody a když jsou skoro uvařené, zavařím do nich noky a dovařím společně, pak vodu sleju. Tak to dělávaly naše prapra... U nás se tomu říkávalo Házidlo přesbidlo, právě proto, že přes brambory se házely noky. K cibulce se může přidat opečená slanina nebo škvarky. To podle toho, jestli už držíme dietu, nebo se na ní teprve chystáme

11. 3. 2011 20:51
Nám by to určitě chutnalo, recept se mi líbí

11. 3. 2011 20:49
Ještě doplním že se jedná o staročeské jídlo.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zeleninový boršč se zakysanou smetanou
Přidáno před 4 hodinami
Čertovský guláš
Přidáno před 16 hodinami
Výborná domácí pizza
Přidáno před 16 hodinami
Uzený vepřový bok na cibuli a česneku
Přidáno před 18 hodinami
Těstoviny se smetanovou omáčkou s liškami
Přidáno 7. 12. 2023 09:23
Pan de coco - kokosové vdolky
Přidáno 6. 12. 2023 22:34
Právě bylo uvařeno:
Myslivecké knoflíky
BelaTedik uvařila před 39 minutami
Perníkové koule
Panova uvařila před 51 minutami
Punčové koule s pomerančovou polevou
Panova uvařila před 54 minutami
Domácí vánočka
Jesterkamarcelka uvařila před 1 hodinou
Banana bread - banánový chlebíček
petr.pecenka uvařila před 1 hodinou
Pečené vepřové koleno
tara23 uvařil před 1 hodinou
Drožďová polévka s pohankou
krajicek.miloslav uvařila před 1 hodinou
Kávové slzičky
Santa Suzana21 uvařila před 3 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk
Mys114 uvařil před 4 hodinami
Uzená krkovička na cibulce (pánská jízda)
Suumaa uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Další recepty
Tématické fráze: přesbidlo s cibulkou přesbydlo staročeské přesbidlo přezbidlo hazidlo přezbydlo házidlo recept jak se vaří přesbidlo pres bydlo přesbydlo recept jidlo presbidlo brambory přes bidlo břesbidlo přez nebo přes recept na přesbydlo recept--pres bydlo hazidlo pres bydlo staročeské přesbydlo jak uvařit noky staročeské bidlo
Suroviny: brambory, mouka hrubá, žloutek, mléko, sůl, sádlo, cibule
Přesbidlo
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lv6V
15 názorů