Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kupte si obě naše kuchařky za 449 Kč (ušetříte 129 Kč)!

Do obchodu

Přesbidlo

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

11. 3. 2011 20:49

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie5 569 kJ / 1 331 kcal
Bílkoviny38,68 g
Tuky9,33 g
Vláknina18,50 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 48 mg
Sůl0,03 g
Sacharidy263,85 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Toto jídlo si pamatuji z dětství, dělávala ho moje babička.

Přesbidlo jde servírovat jako samotný pokrm nebo jako přílohu.

Noky jde také nahradit těstovinami, ale to už není ono.

Kdo má rád zelí a uzené, může na drobno nakrájet, povařit a přimíchat, také je to moc dobré.

Pokud tu tento recept je pod jiným názvem, tak se předem omlouvám za dupl.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Eja57

25. 3. 2021 11:38

Marie64: já myslím, že grenadyrmars je s těstovinami, zatímco presbidlo=uhlirina je s noky. Je to ve výsledku hodně podobné, ale bidlo je podle mne lepší, hooodne cibulky navrch:yes:

tejaja

25. 3. 2021 09:31

clupmi: Díky za upozornenie, opravené. ;-)

clupmi

25. 3. 2021 08:10

Ahoj, v surovinách máš mléko, ale v postupu ho nikde nevidím. Těsto jen z mouky vejce a soli by asi nešlo udělat ... Ale možná jsem se přehlédl, tak se nezlob.http://jidlo.biz

Marie64

13. 2. 2012 19:19

Já to znám pod názvem GRENADÝRMARŠ

lomačka

11. 11. 2011 17:43

Do uhlířiny se dává ještě smažená cibulka;-)

jollka

26. 3. 2011 18:36

My jsme to doma také jídávali ,místo noků se dávali vařit kolínka\těstoviny\,při zaměstnanosti mojí mamky to bylo rychlé a chutné jídlo:-p;-):-K:yes:

Věrka.

12. 3. 2011 07:48

Taky se tomuto jídlu říká uhlířina. Asi je to název jak v kterém kraji.

tejaja

12. 3. 2011 06:52

Tak a toto tu ešte nebolo ? :-O Tento recept som kedysi pred 20 rokmi čítala v jednom časopise a odvtedy občas varím, chutí nám :-D:yes:

JanaDorazinova

11. 3. 2011 22:34

:-p:yes::yes:

jirholu

11. 3. 2011 22:23

Dobré jídlo, nám nejlépe chutná s osmaženou cibulkou - bez masa:-p +1 bod:yes:

maiva

11. 3. 2011 21:04

Nejedla jsem moooc roků;-) ale pamatuji, že vařívala babička.Taky se přidávalo k cibulce něco od masa jak už je zde psané:-D:-D:yes:

Hella

11. 3. 2011 20:58

Znám, máme to moc rádi! Jen dávám na brambory víc vody a když jsou skoro uvařené, zavařím do nich noky a dovařím společně, pak vodu sleju. Tak to dělávaly naše prapra... U nás se tomu říkávalo Házidlo přesbidlo, právě proto, že přes brambory se házely noky. K cibulce se může přidat opečená slanina nebo škvarky. To podle toho, jestli už držíme dietu, nebo se na ní teprve chystáme :-D

Irrena

11. 3. 2011 20:51

Nám by to určitě chutnalo, recept se mi líbí:yes:

ondroj

11. 3. 2011 20:49

Ještě doplním že se jedná o staročeské jídlo.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: přesbidlo s cibulkou přesbydlo staročeské přesbidlo přezbidlo hazidlo přezbydlo házidlo recept jak se vaří přesbidlo pres bydlo přesbydlo recept jidlo presbidlo brambory přes bidlo břesbidlo přez nebo přes recept na přesbydlo recept--pres bydlo hazidlo pres bydlo staročeské přesbydlo jak uvařit noky staročeské bidlo

Suroviny: brambory, mouka hrubá, žloutek, mléko, sůl, sádlo, cibule

TopRecepty.cz

Přesbidlo

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lv6V