Nutriční hodnoty (Pěnový dort (mousse) z mléčných karamel)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 183 kJ / 1 956 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,57 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 42,84 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,73 g |
| Tuky | 115,18 g |
| – nasycené | 66,29 g |
| – nenasycené | 38,29 g |
| –– mononenasycené | 33,04 g |
| –– polynenasycené | 5,25 g |
| ––– omega 3 | 1,04 g |
| Vláknina | 1,22 g |
| Cholesterol | 1,08 g |
| Sodík | 567 mg |
| Sůl | 1,46 g |
| Sacharidy | 181,61 g |
| – cukry | 130,20 g |
| ––– laktóza | 13,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 180 g 180 g měkkých mléčných karamelek | ||
| 4 plátky 4 plátky želatiny | Želatina vepřová | |
| 150 ml 150 ml smetany (na rozpuštění karamel) | Smetana kravská sladká 12% | 150 ml |
| 2 2 bílky | Vaječný bílek | 66 g |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 60 g 60 g moučkového cukru | Cukr bílý | 60 g |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 55 g 55 g cukru krystal | Cukr bílý | 55 g |
| 40 g 40 g hl. mouky | Mouka pšeničná hladká | 40 g |
| 25 g 25 g maizeny | Škrob kukuřičný | 25 g |