Nutriční hodnoty (Slaný závin s listovým špenátem a zralým kozím sýrem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 607 kJ / 1 579 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,56 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 11,48 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,08 g |
| Tuky | 104,27 g |
| – nasycené | 48,22 g |
| – nenasycené | 52,58 g |
| –– mononenasycené | 20,88 g |
| –– polynenasycené | 31,70 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 15,72 g |
| Cholesterol | 295 mg |
| Sodík | 424 mg |
| Sůl | 1,41 g |
| Sacharidy | 118,30 g |
| – cukry | 11,96 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g listového těsta | Listové těsto | 300 g |
| 400 g 400 g čerstvého listového baby špenátu | Baby špenát | 400 g |
| 100 g 100 g tvrdého (starého nebo velmi starého) kozího sýra | ||
| 4 lžíce 4 lžíce tekuté sladké smetany (nejmíň 30%) | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| mletá mořská sůl | Sůl mořská | |
| mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 1 rozšlehané vajíčko na potření povrchu těsta | Vejce slepičí | 70 g |
| hladká mouka na vál | Mouka pšeničná hladká | |
| hrubá mořská sůl | Sůl mořská | |
| sezamová semínka | Sezam loupaný |