Nutriční hodnoty (Rizoto, co má srdce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 755 kJ / 1 375 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 6,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 28,28 g |
| Tuky | 10,10 g |
| – nasycené | 6,00 g |
| – nenasycené | 3,43 g |
| –– mononenasycené | 1,00 g |
| –– polynenasycené | 2,43 g |
| ––– omega 3 | 0,36 g |
| Vláknina | 19,35 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 99 mg |
| Sůl | 0,19 g |
| Sacharidy | 261,93 g |
| – cukry | 20,30 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 vepřového srdce | Srdce vepřové | |
| 300 g 300 g rýže arborio | Rýže bílá | 300 g |
| 200 g 200 g žampiónů | Žampion čerstvý | 200 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 stonek 1 stonek celeru | Celer bulva čerstvá | |
| trochu trochu brokolice | Brokolice čerstvá | |
| trochu trochu květáku | Květák čerstvý | |
| 1 l 1 l vývaru | Vývar hovězí | 1000 ml |
| 100 ml 100 ml vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 3 pl 3 pl olivového oleja | ||
| koření | Pepř černý | |
| bylinky | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| parmezán nebo pecorino | Parmezán |