Bramborové pagáčky

Iness Kuchařka: Iness

25 ks i více Bramborová jídla 36 názorů

Suroviny

Těsto:
500 g hladké mouky
500 g ve slupce vařených brambor
20 g droždí
1 vejce
2 lžičky soli
2 dl mléka
1 dl oleje
125 g másla
Na posyp:
kmín
sezam
eidam
lněné semínko
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do prosáté mouky vmícháme sůl, uděláme důlek do něj nadrobíme kvasnice, posypeme lžičkou cukru, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek. Potom přidáme vajíčka, olej a vypracujeme v hladké těsto. Necháme asi hodinu nakynout.

  2. Mezi tím uvaříme brambory, nastrouháme je na jemno a necháme vychladnout. Na rozválené těsto rozprostřeme brambory a na ně nastrouháme máslo.

  3. Těsto přeložíme a necháme 20 minut kynout. Překládání opakujeme třikrát. Potom těsto JEMNĚ rozválíme asi na 6,5-7 mm (30x40cm), vykrajujeme pagáče, potřeme vajíčkem a kdo chce posype sezamem nebo kmínem a nebo eidamem, jak kdo má rád, ale nemusí se sypat vůbec, jsou vynikající i tak.

  4. Pečeme dozlatova na 200°C.

Poznámka

http://recepty-online3.webnode.cz/recepty/

Počítejte s tím, že jsou hodně žravé :-). Jdou i zamrazit pro nečekané hosty. Potom stačí rozmrazit v mikrovlnce nebo troubě a jsou jako čerstvé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 592 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborové pagáčky

  • Pete 69 Pete 69

    Je to opravdu žravé :) Děkuji za recept :yes:

    Odpovědět

  • misula29 misula29

    cathleen: magdalenka: děkuji za rady, příště tomu zkusím dát více času. S tím jemným zacházením mi pravda po chvíli došla trpělivost, protože jsem si řekla, že takto se asi nehnu z místa a budu válet do zblbnutí. Takto bojuji s těstem na pizzu a s každým kynutým, které je potřeba válet. Nenapadlo mě, že těsto se mění v čase.:yes::-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    misula29: a pri váľaní cesta veľmi netlačiť, pomaly a opatrne postupne viackrát váľať, potom by zemiaky nemali vyliezť.

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    misula29: nespolupracující ("smršťující se") kynuté těsto stačí nechat chvilku v klidu, ono při kynutí povolí a je vláčnější. Stačí 5-10 minut a těsto se chová úplně jinak ;-)

    Odpovědět

  • misula29 misula29

    Tak já jsem válela špatně, brambory při druhém přeložení vylezly z těsta ven:-(( . Nakonec jsem to nějak vyválela, nakrájela na čtverečky a výsledek je parádní. Snad to příště lépe zvládnu. Není nějaký fígl na to válení? Těsto se mi pořád smršťuje:-)

    Odpovědět

  • Chanellina35 Chanellina35

    Včera jsem dělala a jsou výborné, plnila jsem je pletými škvarky s česnekem :-) Posílám foto :-) :-K

    Odpovědět

  • Iness Iness(neregistrovaný)

    zizala:Máš je moc povedené ;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    zizala:Ja zásadne robím štvorce...zemiakové pagáčky sú skvelé, robím podobne, obyčajne k hutnejšej polievke.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    :-) Máš recht, jsou opravdu velmi žravé, určitě jsem je nepekla naposledy:-p:yes:. Sice jsem kvůli úspoře dělala něco jako čtverečky, ale na chuť to vliv určitě nemělo :-)) Dovoluji si fotku :-8

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Zase je horko,takže pagáčky a pivo je jediným řešením + kvašené okurky jinak tady uhyneme ! V Bratislavě je 35 !!!:-((

    Odpovědět

  • Iness Iness(autor receptu)

    Katka:Ahoj Katko, aby to nebylo tak zdlouhavé, tak nech těsto těch 20 minut nakynout až ho třikrát přeložíš a vyválíš, pak vykrajuj kolečka a upeč;-). Přeji dobrou chuť:-K.

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    Ahoj všem, prosím vás, někdo mi poraďte - klasika, začátečník. V receptu se píše, že se má přeložení 3x opakovat. Takže je to tak, že přeložím, rozválím, 20 min kynu. Pak zas přeložím, rozválím, 20 min kynu, atd.?
    díky

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Iness:Představ si,že někdo peče pagáčky prvně v životě: Já bych napsala i o kolik milimetru mají nakynout ,aby byly ve správný čas v troubě. Nám se to peče,když to už máme v oku,ale začátečník ten má v oku akorát slzičku,když se nezdaří! Ráno byly ješté lepší ,to máslíčko to ovonělo ,nebo jsem měla domácí máslo, občas je u nás v Bratislavě dostat.:-)) Určitě jsem je nepekla naposled ! ;-)

    Odpovědět

  • Iness Iness(autor receptu)

    Veronika.Hrozna:
    Chutnaly? Super ! :-D. To s tím těstem...to mě ani nenapadlo, že by to mohl někdo pokazit válením, ale něco na tom je;-):-)):-K.

    Odpovědět

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Iness:Jo,jo! A všechno mizí,a mizí a mizí .Já mám asi v lednici takovou malou "černou díru " !:-(( Pagáčky se povedly ,udělala jsem jednu dávku větších ,abych se s tím tolik ne to! A zustali do dnes 4 kousky! V tom teple krásně vykynuly a jsou "velice jedlé" ! Uděluji bodík.:-D A zjistila jsem,že na vál se nesmí moc tlačit ,ale válet velice trpělivě a zlehka. Jestli chceš dopiš,t to do receptu,nebo začínající hospodyňky mohou pagáčky zmršit!

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3

Tématické fráze: pagáčky pagáče sýrové pagačky zemiakove pagace bramborove pagaciky sýrové pagáče pagáče recept pagáčky z bramborového těsta pagace z bramborového těsta pagačky recept bramborový pagáček bramborove recepty recept na pagacky domácí pagáče bramborove pegačky zemiakove pagacky škvarkove pagačky pegáče branborove pagace recept na pagáče