Nutriční hodnoty (Steak z nízkého roštěnce se smetanovo-křenovou omáčkou a zelenými fazolkami)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 181 kJ / 999 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 10,92 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 8,82 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,10 g |
| Tuky | 94,25 g |
| – nasycené | 51,42 g |
| – nenasycené | 40,78 g |
| –– mononenasycené | 35,27 g |
| –– polynenasycené | 5,51 g |
| ––– omega 3 | 0,35 g |
| Vláknina | 3,78 g |
| Cholesterol | 159 mg |
| Sodík | 1,66 g |
| Sůl | 3,00 g |
| Sacharidy | 24,92 g |
| – cukry | 13,60 g |
| ––– laktóza | 7,72 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 plátky 4 plátky nízkého roštěnce (striploin steak - po 200 g) | Hovězí roštěnec | |
| 200 ml 200 ml sladké smetany (husté) | Smetana kravská sladká 12% | 200 ml |
| 6-8 lžic 6-8 lžic křenu (čerstvě nastrouhaného) | Křen čerstvý | 105 g |
| 3-4 hrsti 3-4 hrsti zelených fazolek (dlouhých) | Fazolky čerstvé | |
| 70 g 70 g anglické slaniny (vcelku) | Anglická slanina | 70 g |
| olivový olej | Olej olivový | |
| pepř čtyř barev (mletý) | Pepř barevný | |
| hrubě mletá mořská sůl | Sůl mořská | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce másla | Máslo kravské | 15 g |
| 100 ml 100 ml masového vývaru (nebo horké vody) | Vývar masový | 100 ml |