Nutriční hodnoty (Dort s hortenziemi)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 639 kJ / 3 977 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 62,89 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 37,73 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,16 g |
| Tuky | 173,18 g |
| – nasycené | 30,77 g |
| – nenasycené | 126,22 g |
| –– mononenasycené | 90,96 g |
| –– polynenasycené | 35,26 g |
| ––– omega 3 | 9,14 g |
| Vláknina | 9,40 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 726 mg |
| Sůl | 2,96 g |
| Sacharidy | 537,01 g |
| – cukry | 334,01 g |
| ––– laktóza | 10,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 20 dkg 20 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 200 g |
| 20 dkg 20 dkg cukru písek | Cukr bílý | 200 g |
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
| 2 2 rovné lžičky prášku do pečiva | Kypřící prášek | 24 g |
| 10 lžic 10 lžic oleje | Olej řepkový | 110 ml |
| 8 lžic 8 lžic horké vody | Voda | 144 ml |
| pár kapek kapek rumové tresti | Aroma rumové | |
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| 1 1 máslo | Máslo kravské | 1 g |
| 1 1 vanilkový pudink | Puding v prášku | 40 g |
| 80 g 80 g moučkového cukru | Cukr bílý | 80 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 0,25 l 0,25 l vody | Voda | 250 ml |
| 10 dkg 10 dkg bílé čokolády | Čokoláda mléčná 25% | 100 g |
| višňový kompot | Višně zavařené | |
| trochu trochu rumu | Rum | |
| potahová hmota Smartflex velvet | Fondán |