Nutriční hodnoty (Pizza s rukolou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 538 kJ / 2 041 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 63,80 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 63,80 g | 
| Tuky | 31,32 g | 
| – nasycené | 5,07 g | 
| – nenasycené | 24,25 g | 
| –– mononenasycené | 16,75 g | 
| –– polynenasycené | 7,50 g | 
| ––– omega 3 | 0,52 g | 
| Vláknina | 18,36 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 6,41 g | 
| Sůl | 16,00 g | 
| Sacharidy | 366,72 g | 
| – cukry | 25,84 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml | 
| 1 kostka 1 kostka čerstvého droždí nebo 2 lžičky sušeného | Droždí pekařské lisované | 42 g | 
| 2 lžičky 2 lžičky soli | Sůl mořská | 16 g | 
| 2 dl 2 dl vody | Voda | 200 ml | 
| rajčatová omáčka (sugo pomodoro) | Protlak rajčatový | |
| na oleji podusíte nakrájenou šalotku a rozmačkaný česnek, přidáte loupaná rajčata - klidně z plechovky, můžete kolečka kolečka oliv a hlavně bylinky: oregano, tymián, bazalku a povaříte zvolna do zhoustnutí) | Dužina červeného rajčete čerstvá | |
| prosciutto | Pršut | |
| cherry rajčátka | Rajčata cherry | |
| mozzarella | Mozzarella kravská | |
| rukola | Rukola čerstvá |