Nutriční hodnoty (Zapražená kapustová polévka na špeku s kroupama)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 109 kJ / 982 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 12,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,49 g |
| Tuky | 84,71 g |
| – nasycené | 41,19 g |
| – nenasycené | 42,43 g |
| –– mononenasycené | 36,07 g |
| –– polynenasycené | 6,36 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 14,21 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,75 g |
| Sůl | 4,10 g |
| Sacharidy | 35,60 g |
| – cukry | 10,48 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 hlávky 1/2 hlávky kapusty | Kapusta hlávková čerstvá | 350 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| několik několik růžiček brokolice | Brokolice čerstvá | |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 100 g 100 g uzeného špeku | Špek | 100 g |
| 2 hrsti 2 hrsti menších krup | Kroupy ječné | |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky -kdo chce hustější dá 2 lžíce | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| zeleninový bujón | Bujón zeleninový | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská |