

Výborné scones
Suroviny 14 porcí
- 225 g polohrubé mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
- 50 g másla
- 50 g pískového cukru
- 150 ml mléka
- rozšlehané vejce nebo mléko na potření
- Náplň:
- našlehaná smetana nebo máslo
- jahodový džem
Postup přípravy receptu
Troubu předehřejeme na 220 C. Na plech si připravíme pečící papír.
Prosijeme mouku, kterou smícháme v míse s práškem do pečiva a špetkou solí.
Přidáme máslo a propracujeme prstama. Poté přidáme cukr a pořádně promícháme vařečkou. Dále přiléváme mléko a příborovým nožem mixujeme, dokud těsto nesejde k sobě.
Vyválíme těsto asi 2cm tlusté a kulatým vykrajovátkem (6cm) vykrájíme kolečka.
Ty naskládáme na plech, potřeme vejcem nebo mlékem a dáme péct asi 10-12 minut. Hotové koláčky necháme vychladnout.
Každý rozřízneme v polovině a naplníme máslem a jamem nebo našlehanou smetanou a jamem.
Poznámka od kuchařky
Nyní jsem Anglii, takže stále něco zkouším podle anglických kuchařek. Tyto scones jsou opravdu velmi chutné :)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Výborné scones
-
Míšo, tak právě peču, těsto je rychlé, jednoduché, ale nějak mi nevyskočily. Jsou veliké jako když jsem je vykrajovala. Jako bramborové placky. Ale dobré jsou. Nebudu je rozřezávat, ale namažem to na vrch. Chutná to jako sušenky. Hlavně, že chutnají.
-
Vypadají dobře a ten tác je kouzelný, dodává jim na chuti k vyzkoušení receptu...
-
-
Vypadají fakt dobře, určitě je vyzkouším
-
aha,už chápu,proč nepíšeš české názvy..když jsi England..
ale body letí za oba výtvory -
no tak ty musí být dobré.
-
Algido tak zkoušej tyto koláčky opravdu volají po vyzkoušení