Nutriční hodnoty (Hovězí ragú s bílým vínem a žampiony)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 445 kJ / 1 779 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 140,25 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 128,34 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,91 g |
| Tuky | 96,84 g |
| – nasycené | 35,39 g |
| – nenasycené | 56,90 g |
| –– mononenasycené | 43,74 g |
| –– polynenasycené | 13,17 g |
| ––– omega 3 | 3,99 g |
| Vláknina | 20,70 g |
| Cholesterol | 429 mg |
| Sodík | 604 mg |
| Sůl | 1,45 g |
| Sacharidy | 47,26 g |
| – cukry | 22,86 g |
| ––– laktóza | 9,66 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g žampionů (nebo čerstvých hub) | Žampion čerstvý | 300 g |
| 2 lžíce 2 lžíce másla | Máslo kravské | 20 g |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 250 ml 250 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 250 ml |
| 600 g 600 g hovězí kližky (nebo jiného hovězího) | Hovězí kližka | 600 g |
| 1 lžíce 1 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 10 g |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 4 lžíce 4 lžíce oleje | Olej řepkový | 44 ml |
| 200 ml 200 ml bílého vína | Víno bílé suché | 200 ml |
| 1 lžíce 1 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 15 ml |
| bylinky - petrželka, tymián | Petržel nať čerstvá |