Steak podle Bruce Willise

Ledova_Kralovna Kuchařka: Ledova_Kralovna

Doba přípravy: 2hodiny =vaření 45-50minut 3 porce Hovězí maso 13 názorů

Suroviny

cca 500 g hovězí svíčková
3 stroužky česneku
2 kousky šalotky
žlutá paprika
čerstvý zázvor (oddenek)
2 lžičky pepře
2 lžičky sójové omáčky
fazolové lusky
lilek
rajče
3 lístky libečku
2 lžičky cukru krystalu
2 lžičky soli
ústřicová omáčka
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ze svíčkové si připravíme 3 medailónky, lehce rozklepeme, osolíme, opepříme, zakápneme sójovou omáčkou, olivovým olejem a necháme dvě hodiny odležet.

  2. Naložený maso prudce opečeme z obou stran na olivovým oleji. Na vypeklém tuku opečeme fazolový lusky a přidáme nadrobno nakrájený rajče, papriku, šalotku, kostky lilku, nastrouhaný česnek a nudličky zázvoru.

  3. Osolíme, opepříme, přidáme cukr, ústřicovou omáčku a dusíme asi 3 minuty pod pokličkou.

Poznámka

Ozdobíme libečkem a podáváme s opečenou bagetkou...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 140 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Steak podle Bruce Willise

  • Bibinka Bibinka

    Ledová královno, jelikož miluji Bruce jako herce, věřím, že mi bude chutnat i tento steak:-p Olej je asi věc zvyku, já obyčelný používám na smažení, karbanátky, řízky ap., ale na rychlovky olivový, ale ten obyčejnější a tady bych ho použila také. Máš spolu na půl bodu 5. bodík s Eviččinou pěknou fotkou, víc dát nemohu.;-)

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova

    Lilek jsem neměla tak jsem dala cuketu,bylo to vynikající:-pfoto:yes:+4

    Odpovědět

  • maris maris

    Pajasko - to my taky;-):-))

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    maris,tak my naštěstí tohle nemusíme řešit,jíme co nám chutná.;-):-))

    Odpovědět

  • maris maris

    Čert ví, jak je to s tím cholesterolem, Blanka23 píše opak - že v sádle žádný není:-O http://www.toprecepty.cz/tipy-a-triky.php

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Přesně jak píše Danča,na smažení je nejlepší arašídový olej!!Je drahý(olivový taky ,takže...),ale zase vydrží dlouho a za kvalitu se platí.
    A nebo sádlo.Kdo má vysoký cholesterol,volí olej,ale sádlo tomu dodá i chuť.Zase, tak často nesmažíme,alespoň u nás ne a nemáme žádné zdravotní problémy,takže domácí sádlo je dobré.Mně osobně nechutná olivová příchuť na smažených pokrmech a nepoužívám ho.Jen panenský do salátů na studeno..;-):-)
    Jinak recept vypadá chutně.:-p:yes:
    Královno,prosím,mohla bys upravit popis receptu?Byla by velká škoda neznámkovat jinak výtečný recept ,jen kvůli češtině.Já bych si raději početla o oleji,než o napsání receptu.Děkuji ti moc.:-)

    Odpovědět

  • Daniella O. Daniella O.

    Drobku, olivovy olej snese tepelnou upravu, ale ne pri vysokych teplotach. Nasi kuchari zasadne na rychle smazeni nebo opekani pri vysokych teplotach pouzivaji arasidovy olej. Je sice drahy, ale neprepaluje se...:yes: Jinak musim souhlasit s Jaruskou i Janickou, cesky jazyk je krasny a jista pravidla by se mela respektovat.... Tahle prezentace receptu ho zbytecne srazi dolu. Skoda....:-//

    Odpovědět

  • Maja Maja(neregistrovaná)

    Drobek: Na olivovem oleji se smazit muze, ale ne na oleji Extra virgin. Na takovem horsim se muze

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Jarko, tady nelze opravit nic. Nejsou to chyby, jen mi to připomíná takové to..."hele vole krááávo:-D, ty skopovááá hlavoo":-D

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tak tady se Ledové Královny musím trochu zastat. Stejným nebo podobným stylem píše recepty i srettka, psal je tak jan.alois. Taky mě to tahá za oči, už jsem chtěla opravit, ale včas jsem si vzpomněla. Když se něco toleruje jednomu, mělo by se totéž i jinému. I když uznávám, že luxusní recept by si zasloužil lepší prezentaci než obecnou češtinu ;-)

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Jano, já se o nepoužívání olivového oleje dozvěděl právě od renomovaných kuchařů. Asi to byli jiní, než ti tvoji. :-)
    A v tom dalším s tebou nadšeně souhlasím. Víš, já žiji od roku 1985 v USA a tahle "nová" čeština mně ničí a drásá.:-((

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mi tak nevadí ten olivový olej, protože je to asi věc názoru. Mnoho renovovaných kuchařů jej používá i při vysokých teplotách. Mi spíš vadí ta familiárnost ""Naložený maso prudce opečeme z obou stran na olivovým oleji." Ale i to je věc názoru. Když spolu kecáme na pokecu, nebo jinde, je mi to fuk, každý máme nějaký hendikep z kraje, kde žijeme. V receptu mi to vadí víc, než hrubky.

    Odpovědět

  • Drobek Drobek

    Vypadá to náramně, ale věta:"Naložený maso prudce opečeme z obou stran na olivovým oleji." mně trochu zaráží. Totiž, olivový olej nesnáší vysoké teploty. A ta vysoká teplota je nutná prudkému opečení. A to je nutné, aby se maso uzavřelo a nic z něj neteklo. Takže, já bych na to doporučil radši olej řepkový, nebo Canola.;-)
    Ale jinak, tenhle steak je marinovaný jen v sojovce a v jednoduchosti je krása. Bodík přidávám.:-p

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí svíčková recepty recept steak recept na steak steak recepty steak hovězí steaky recepty hovězí maso recepty steak ze svíčkové omáčka na steak recept steaky ze svíčkové steak z hovězí svíčkové hovězí svíčková steak na čem smažit steak omáčka na steaky recepty steak steak jinak smažení steaku steak svíčková steaky recepty mail willisb.com loc:cz

Zapomněl/a jsem heslo