

Cukrářská bábovka
Suroviny
- 4 vejce
- 200 g sádla
- 200 g cukru moučka
- 1/2 lžičky citronové kůry
- 1/4 l mléka
- 100 g rozinek
- 500 g polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
Postup přípravy receptu
Žloutky vyšleháme se sádlem a cukrem do pěny.
Přidáme kůru, rozinky, mléko, mouku s práškem do pečiva a lehce zamícháme tuhý sníh z bílků.
Dáme do dobře vymazané a vysypané bábovkové formy a pečeme při teplotě 170C.
Hotovou bábovku štědře pocukrujeme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Cukrářská bábovka
-
už jsem jedla lepší, ale špatná není
-
Dobrá ,jen málo sladká,já bych naopak cukr přidala,jinak nadýchaná,místo rozinek jsem dala ořechy a kakao
-
Janatko
bábovku máš pěknou a už od pohledu velmi jedlou
.Další recept na dobrotu,který čekal na objevení a já ti za to děkuju
.Díky tobě mám další bábovku do sbírky a ráda jí vyzkouším
.
-
Sádla jsem dávala jen 100g a stačilo to ,zdálo se mi moc 200g a cukru 150g ,já nedávám do těsta tolik cukru,nám to tak stačí.Jinak dobrá.