Nutriční hodnoty (Brčálník – špenátová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 7 003 kJ / 1 674 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 82,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 70,35 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,25 g |
| Tuky | 131,96 g |
| – nasycené | 62,13 g |
| – nenasycené | 59,24 g |
| –– mononenasycené | 48,83 g |
| –– polynenasycené | 10,42 g |
| ––– omega 3 | 0,87 g |
| Vláknina | 15,63 g |
| Cholesterol | 1,36 g |
| Sodík | 2,49 g |
| Sůl | 6,34 g |
| Sacharidy | 33,08 g |
| – cukry | 12,75 g |
| ––– laktóza | 6,72 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g mraženého špenátu (listy nebo protlak) | Špenát mražený | 400 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 1 1 cibule (střední) | Cibule čerstvá | 70 g |
| 100 g 100 g šunky (nemusí být) | Šunka vepřová vařená | 100 g |
| 50 g 50 g nivy | Niva 50% t. v s. | 50 g |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 1 litr 1 litr zeleninového vývaru (i bujon) | Vývar zeleninový | 1000 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 4 4 vejce (vařená natvrdo) | Vejce slepičí | 280 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř mletý | Pepř bílý mletý |