Nutriční hodnoty (Albertová musaka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 10 543 kJ / 2 520 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 232,01 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 219,44 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,58 g |
| Tuky | 113,17 g |
| – nasycené | 56,75 g |
| – nenasycené | 44,37 g |
| –– mononenasycené | 37,09 g |
| –– polynenasycené | 7,28 g |
| ––– omega 3 | 0,46 g |
| Vláknina | 17,73 g |
| Cholesterol | 1,46 g |
| Sodík | 3,18 g |
| Sůl | 8,10 g |
| Sacharidy | 121,17 g |
| – cukry | 57,41 g |
| ––– laktóza | 33,68 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 700 g 700 g mletého hovězího masa (nejlépe zadního) | Hovězí ořez | 700 g |
| 1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 100 ml 100 ml bílého suchého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 1 1 rovná lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
| 2 2 lilky | Lilek čerstvý | |
| 1 1 mladá cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 4-5 4-5 rajčat | Rajče červené čerstvé | 270 g |
| 400 400 g loupaných rajčat v plechovce | Dužina červeného rajčete čerstvá | |
| 1 1 velká hrst petrželové natě (možno i bazalky) | Petržel nať čerstvá | |
| olivový olej (podle potřeby) | Olej olivový | |
| 35 g 35 g másla | Máslo kravské | 35 g |
| 35 g 35 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 35 g |
| 300-400 ml 300-400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 350 ml |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| 250 g 250 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 250 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 4 kuličky 4 kuličky černého pepře | Pepř černý | |
| 1 lžíce 1 lžíce strouhané citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| celý pepř | Pepř černý | |
| 3 3 větší brambory | Brambor zimní | 150 g |
| zapékací mísu mísu o objemu cca 2l |