Nutriční hodnoty (Albertová musaka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
Energie | 10 543 kJ / 2 520 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 232,01 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 219,44 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 12,58 g |
Tuky | 113,17 g |
– nasycené | 56,75 g |
– nenasycené | 44,37 g |
–– mononenasycené | 37,09 g |
–– polynenasycené | 7,28 g |
––– omega 3 | 0,46 g |
Vláknina | 17,73 g |
Cholesterol | 1,46 g |
Sodík | 3,18 g |
Sůl | 8,10 g |
Sacharidy | 121,17 g |
– cukry | 57,41 g |
––– laktóza | 33,68 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
700 g 700 g mletého hovězího masa (nejlépe zadního) | Hovězí ořez | 700 g |
1 1 větší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
100 ml 100 ml bílého suchého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
1 1 rovná lžička mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | |
2 2 lilky | Lilek čerstvý | |
1 1 mladá cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
4-5 4-5 rajčat | Rajče červené čerstvé | 270 g |
400 400 g loupaných rajčat v plechovce | Dužina červeného rajčete čerstvá | |
1 1 velká hrst petrželové natě (možno i bazalky) | Petržel nať čerstvá | |
olivový olej (podle potřeby) | Olej olivový | |
35 g 35 g másla | Máslo kravské | 35 g |
35 g 35 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 35 g |
300-400 ml 300-400 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 350 ml |
3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
250 g 250 g tvrdého sýra | Sýr kravský tvrdý 30% | 250 g |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
4 kuličky 4 kuličky černého pepře | Pepř černý | |
1 lžíce 1 lžíce strouhané citronové kůry | Citronová kúra čerstvá | 15 g |
sůl | Sůl mořská | |
celý pepř | Pepř černý | |
3 3 větší brambory | Brambor zimní | 150 g |
zapékací mísu mísu o objemu cca 2l |