Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Albertová musaka)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 6

Energie10 543 kJ /
2 520 kcal
Bílkoviny232,01 g
– z toho živočišné bílkoviny219,44 g
– z toho rostlinné bílkoviny12,58 g
Tuky113,17 g
– nasycené56,75 g
– nenasycené44,37 g
–– mononenasycené37,09 g
–– polynenasycené7,28 g
––– omega 30,46 g
Vláknina17,73 g
Cholesterol 1,46 g
Sodík 3,18 g
Sůl8,10 g
Sacharidy121,17 g
– cukry57,41 g
––– laktóza33,68 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
700 g 700 g mletého hovězího masa (nejlépe zadního) Hovězí ořez 700 g
1 1 větší cibule Cibule čerstvá 70 g
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
100 ml 100 ml bílého suchého vína Víno bílé suché 100 ml
1 1 rovná lžička mleté skořice Skořice ceylonská mletá
2 2 lilky Lilek čerstvý
1 1 mladá cuketa Cuketa čerstvá 100 g
sůl Sůl mořská
mletý pepř Pepř černý mletý
4-5 4-5 rajčat Rajče červené čerstvé 270 g
400 400 g loupaných rajčat v plechovce Dužina červeného rajčete čerstvá
1 1 velká hrst petrželové natě (možno i bazalky) Petržel nať čerstvá
olivový olej (podle potřeby) Olej olivový
35 g 35 g másla Máslo kravské 35 g
35 g 35 g hladké mouky Mouka pšeničná hladká 35 g
300-400 ml 300-400 ml mléka Mléko kravské polotučné 1,5% 350 ml
3 3 žloutky Vaječný žloutek 69 g
250 g 250 g tvrdého sýra Sýr kravský tvrdý 30% 250 g
2 2 bobkové listy Bobkový list sušený
4 kuličky 4 kuličky černého pepře Pepř černý
1 lžíce 1 lžíce strouhané citronové kůry Citronová kúra čerstvá 15 g
sůl Sůl mořská
celý pepř Pepř černý
3 3 větší brambory Brambor zimní 150 g
zapékací mísu mísu o objemu cca 2l

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.