Nutriční hodnoty (Albertovy jidáše)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 15 992 kJ / 3 822 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,39 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 25,49 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 63,90 g |
| Tuky | 186,64 g |
| – nasycené | 108,05 g |
| – nenasycené | 67,59 g |
| –– mononenasycené | 56,53 g |
| –– polynenasycené | 11,06 g |
| ––– omega 3 | 1,32 g |
| Vláknina | 18,66 g |
| Cholesterol | 1,18 g |
| Sodík | 662 mg |
| Sůl | 1,58 g |
| Sacharidy | 436,87 g |
| – cukry | 93,44 g |
| ––– laktóza | 12,60 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 50-60 g 50-60 g cukru krupice | Cukr bílý | 55 g |
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 300 ml 300 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 300 ml |
| 1 kostka 1 kostka droždí (42 g) | Droždí pekařské lisované | 42 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 150 g 150 g změklého másla | Máslo kravské | 150 g |
| 1 lžička 1 lžička citronové kůry (limetkové, pomerančové) | Citronová kúra čerstvá | 5 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 1 1 vejce (stačí jen bílek) | Vejce slepičí | 70 g |
| cukr moučka | Cukr bílý |