Nutriční hodnoty (Zatočený jahodovo kefírový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 14 606 kJ / 3 491 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 73,19 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 61,59 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 11,60 g |
| Tuky | 171,83 g |
| – nasycené | 102,62 g |
| – nenasycené | 55,02 g |
| –– mononenasycené | 46,82 g |
| –– polynenasycené | 8,20 g |
| ––– omega 3 | 1,54 g |
| Vláknina | 13,00 g |
| Cholesterol | 1,34 g |
| Sodík | 806 mg |
| Sůl | 2,31 g |
| Sacharidy | 406,45 g |
| – cukry | 310,45 g |
| ––– laktóza | 40,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 125 g 125 g cukru | Cukr bílý | 125 g |
| 50 g 50 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 50 g |
| 50 g 50 g škrobové moučky | Bramborový škrob | 50 g |
| 1/2 balíčku 1/2 balíčku kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | 6 g |
| 1 lžíce 1 lžíce kakaa | Kakao prášek | 25 g |
| 750 ml 750 ml kefírového mléka | Kefír | 750 ml |
| 3 lžíce 3 lžíce citronové šťávy | Šťáva z citrónu | 45 ml |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 200 ml 200 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
| 10 plátků 10 plátků želatiny | Želatina vepřová | |
| 250 ml 250 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
| 1 1 ztužovač šlehačky | Ztužovač šlehačky | |
| 300 g 300 g jahod | Jahody čerstvé | 300 g |