Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem

Paprika Kuchařka: Paprika

Doba přípravy: 20 min. + 40 min. pečení 4 porce Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

1 kg brambor
4 plátky krkovice (600 - 800 g)
4 PL olivového oleje
2 PL olivového oleje
1 palice česneku
1 PL koření italská směs (nebo jiná vaše oblíbená - bez soli)
1 lžička rozmarýnu (čerstvý by byl lepší)
event. dle chuti pepř
sůl (já nesolím)
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Troubu rozehřejeme na 220°C. Plátky krkovice naklepeme klouby prstů a dáme do marinády ze 4 polévkovými lžícemi olivového oleje a koření.

  2. Marinujeme cca 20 minut než si připravíme to ostatní, ale můžeme si maso naložit i den dopředu, je to lepší, ale já neměla čas.

  3. Plech vymažeme 2 polévkovými lžícemi olivového oleje rozložíme do něj omyté (neloupané) brambory nakrájené na 0,5 cm silné plátky.

  4. Brambory posypeme rozmarýnem, kdo chce osolí. Na brambory položíme plátky masa, event. ještě opepříme, osolíme (já nesolím). Maso posypeme ještě rozmarýnem a rozložíme kolem neoloupané stroužky česneku.

  5. Pečeme na 220°C cca 15 minut pak stáhneme na 200°C a pečeme ještě 15-20 minut dle vaší trouby dozlatova.

Poznámka

Inpirovala jsem se v kuchařce "Snadno a rychle" od Romana Vaňka.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 390 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Marinovaná krkovice s pečenými brambory a česnekem

Tématické fráze: marinovaná krkovice pečená v troubě marinovaná krkovice marinovaná krkovička krkovice v troube jak naložit krkovičku jak nalozit krkovici jak naložit krkovici na pečení marinovaná krkovice v troubě krkovice plátky pečená v troubě krkovice z trouby krkovice v troubě s brambory krkovička s česnekem jak nalozit krkovicku na peceni pečená marinovaná krkovice kucharka krkovice krkovice jak naložit pečené plátky krkovice s bramborem krkovice do trouby marinovaná krkovice recept marinovaná vepřová krkovice recept

Zapomněl/a jsem heslo