Nutriční hodnoty (Lehká rýžová polévka s houbami a divokým kořením)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 677 kJ / 879 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,87 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 4,85 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 9,02 g |
Tuky | 49,37 g |
– nasycené | 30,47 g |
– nenasycené | 16,58 g |
–– mononenasycené | 13,64 g |
–– polynenasycené | 2,95 g |
––– omega 3 | 0,45 g |
Vláknina | 48,66 g |
Cholesterol | 128 mg |
Sodík | 78 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 37,40 g |
– cukry | 14,88 g |
––– laktóza | 0,40 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
1 1 celer(může být i řapíkatý celer) | ||
2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
800-1000 ml 800-1000 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 900 ml |
2-3 2-3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
4 kuličky 4 kuličky jalovce | Jalovec sušený | |
2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
100 ml 100 ml Portského vína "White Port"(nemusí se víno dávat) | Víno portské | 100 ml |
vegeta | Kořenící směs sypká | |
snítka snítka tymiánu | Tymián sušený | |
50 g 50 g sušených hub | Houby sušené směs | 50 g |
100 g 100 g rýže(měla by být divoká) | ||
150 g 150 g čerstvých hub(jakékoliv) | Hřib čerstvý | 150 g |