Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Lehká rýžová polévka s houbami a divokým kořením)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 677 kJ /
879 kcal
Bílkoviny13,87 g
– z toho živočišné bílkoviny4,85 g
– z toho rostlinné bílkoviny9,02 g
Tuky49,37 g
– nasycené30,47 g
– nenasycené16,58 g
–– mononenasycené13,64 g
–– polynenasycené2,95 g
––– omega 30,45 g
Vláknina48,66 g
Cholesterol 128 mg
Sodík 78 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy37,40 g
– cukry14,88 g
––– laktóza0,40 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
1 1 větší mrkev Mrkev čerstvá 50 g
1 1 cibule Cibule čerstvá 70 g
1 1 celer(může být i řapíkatý celer)
2 stroužky 2 stroužky česneku Česnek čerstvý 14 g
50 g 50 g másla Máslo kravské 50 g
800-1000 ml 800-1000 ml kuřecího vývaru Vývar kuřecí 900 ml
2-3 2-3 bobkové listy Bobkový list sušený
4 kuličky 4 kuličky jalovce Jalovec sušený
2 kuličky 2 kuličky nového koření Nové koření
100 ml 100 ml Portského vína "White Port"(nemusí se víno dávat) Víno portské 100 ml
vegeta Kořenící směs sypká
snítka snítka tymiánu Tymián sušený
50 g 50 g sušených hub Houby sušené směs 50 g
100 g 100 g rýže(měla by být divoká)
150 g 150 g čerstvých hub(jakékoliv) Hřib čerstvý 150 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.