Nutriční hodnoty (Lehká rýžová polévka s houbami a divokým kořením)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 677 kJ / 879 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,87 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 4,85 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,02 g |
| Tuky | 49,37 g |
| – nasycené | 30,47 g |
| – nenasycené | 16,58 g |
| –– mononenasycené | 13,64 g |
| –– polynenasycené | 2,95 g |
| ––– omega 3 | 0,45 g |
| Vláknina | 48,66 g |
| Cholesterol | 128 mg |
| Sodík | 78 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 37,40 g |
| – cukry | 14,88 g |
| ––– laktóza | 0,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 větší mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 celer(může být i řapíkatý celer) | ||
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 800-1000 ml 800-1000 ml kuřecího vývaru | Vývar kuřecí | 900 ml |
| 2-3 2-3 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| 4 kuličky 4 kuličky jalovce | Jalovec sušený | |
| 2 kuličky 2 kuličky nového koření | Nové koření | |
| 100 ml 100 ml Portského vína "White Port"(nemusí se víno dávat) | Víno portské | 100 ml |
| vegeta | Kořenící směs sypká | |
| snítka snítka tymiánu | Tymián sušený | |
| 50 g 50 g sušených hub | Houby sušené směs | 50 g |
| 100 g 100 g rýže(měla by být divoká) | ||
| 150 g 150 g čerstvých hub(jakékoliv) | Hřib čerstvý | 150 g |