Nutriční hodnoty (Svíčka - zabijačková pečeně)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 968 kJ / 2 860 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 280,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 280,58 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,20 g |
| Tuky | 184,26 g |
| – nasycené | 48,78 g |
| – nenasycené | 115,10 g |
| –– mononenasycené | 63,34 g |
| –– polynenasycené | 51,76 g |
| ––– omega 3 | 1,19 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,16 g |
| Sodík | 857 mg |
| Sůl | 1,51 g |
| Sacharidy | 4,00 g |
| – cukry | 0,50 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg mleté plece | Vepřová plec | 1000 g |
| 300 g 300 g vepřové panenské svíčkové (nebo kýty) | Hovězí svíčková | 300 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 1 dl 1 dl bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| trochu trochu citrónové kůry, ale možno vynechat | ||
| 150 g 150 g vepřové tukové blány (bránice,košilka) | Vepřová blána | 150 g |
| celý kmín na posypaní svíčky | Kmín | |
| možno i cibuli do pekáčku | Cibule čerstvá |