Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kroupové rizoto

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Ječné kroupy jsou velmi zdravé, proto je určitě dobré je zařadit do svého jídelníčku. Připravíme je na způsob rizota a přidáme k nim hrášek a cuketu. Pokrm podáváme posypaný strouhaným sýrem.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 805 kJ /
1 626 kcal
Bílkoviny50,18 g
Tuky38,57 g
Vláknina38,79 g
Cholesterol 42 mg
Sodík 732 mg
Sůl1,75 g
Sacharidy236,68 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kroupy propláchneme a namočíme do studené vody na 30 minut. Ve stejné vodě je přivedeme k varu a osolíme. Krok 2: Vaříme do poloměkka asi 20 minut, pak je scedíme. V kastrolu na oleji osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli a česnek, přidáme kroupy, podlijeme bílým vínem a zeleninovým vývarem a necháme vařit, až se skoro všechna tekutina vstřebá, a kroupy budou krásně měkké. Krok 3: Několik minut před koncem vaření přisypeme hrášek a najemno nakrájenou cuketu. Dochutíme solí a pepřem. Krok 4: Na talíři posypeme tvrdým sýrem.

TIP: Jak uvařit kroupy

Zveřejněno 9. 7. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kroupové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk9KB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kroupové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk9KB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kroupy ječné, sůl, pepř mletý, olej, cibule, česnek, víno bílé, vývar zeleninový, hrášek mražený, cuketa, sýr tvrdý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu