Nutriční hodnoty (Lasturky a la přeloučská babička)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 469 kJ / 2 980 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 110,99 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 110,79 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,20 g |
| Tuky | 271,98 g |
| – nasycené | 160,60 g |
| – nenasycené | 97,42 g |
| –– mononenasycené | 88,35 g |
| –– polynenasycené | 9,07 g |
| ––– omega 3 | 1,02 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 1,58 g |
| Sodík | 1,03 g |
| Sůl | 2,45 g |
| Sacharidy | 6,34 g |
| – cukry | 2,50 g |
| ––– laktóza | 2,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 750 g 750 g telecích nebo vepřových mozečků | ||
| 3 - 4 3 - 4 vepřové jazyky | Jazyk vepřový | |
| 500 g 500 g telecího hrudí | Telecí hruď | 500 g |
| 250 g 250 g másla | Máslo kravské | 250 g |
| 3 3 žloutky | Vaječný žloutek | 69 g |
| 1 dl 1 dl bílého vína | Víno bílé suché | 100 ml |
| 50 g 50 g libové šunky | Šunka vepřová vařená | 50 g |
| hladká mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| sardelová pasta | Sardelová pasta | |
| sýr na strouhání (nejlépe parmazán) | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| citrónová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| sůl | Sůl mořská |