Nutriční hodnoty (Vánoční buchta ořechová)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 516 kJ / 5 860 kcal | 
|---|---|
| Bílkoviny | 133,64 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,64 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 106,00 g | 
| Tuky | 357,61 g | 
| – nasycené | 127,94 g | 
| – nenasycené | 195,00 g | 
| –– mononenasycené | 73,82 g | 
| –– polynenasycené | 121,18 g | 
| ––– omega 3 | 19,45 g | 
| Vláknina | 36,20 g | 
| Cholesterol | 1,21 g | 
| Sodík | 269 mg | 
| Sůl | 0,58 g | 
| Sacharidy | 508,54 g | 
| – cukry | 47,85 g | 
| ––– laktóza | 16,30 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 600 g 600 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 600 g | 
| 200 g 200 g másla | Máslo kravské | 200 g | 
| 2 2 žloutky (nebo 1 celé vajíčko) | Vaječný žloutek | 46 g | 
| 3 dcl 3 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml | 
| 3 KL 3 KL cukru | Cukr bílý | 15 g | 
| 40 g 40 g droždí | Droždí pekařské lisované | 40 g | 
| 250 g 250 g mletých ořechů | Vlašské ořechy mleté | 250 g | 
| práškový cukr | Cukr bílý | |
| rybízová marmeláda | Marmeláda z červeného rybízu | |
| 1 1 vajíčko na potření | Vejce slepičí | 70 g | 
 
	