Nutriční hodnoty (Kuřecí plátky v kořeněné omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 116 kJ / 267 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,66 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,07 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 2,59 g |
| Tuky | 20,50 g |
| – nasycené | 6,20 g |
| – nenasycené | 13,66 g |
| –– mononenasycené | 10,11 g |
| –– polynenasycené | 3,56 g |
| ––– omega 3 | 0,93 g |
| Vláknina | 8,07 g |
| Cholesterol | 26 mg |
| Sodík | 26 mg |
| Sůl | 0,02 g |
| Sacharidy | 15,06 g |
| – cukry | 5,71 g |
| ––– laktóza | 0,08 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 plátky 4 plátky z kuřecích prsou | Kuře prso | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě mletý barevný pepř | Pepř barevný | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 plátek 1 plátek másla (silný 3 cm) | Máslo kravské | 10 g |
| 1 lžíce 1 lžíce oleje | Olej řepkový | 11 ml |
| bobkový list | Bobkový list sušený | |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce nastrouhané mrkve | Mrkev čerstvá | 7.5 g |
| 1/2 lžíce 1/2 lžíce nastrouhaného celeru (nebo petržele) | Celer bulva čerstvá | |
| 1 lžička 1 lžička kmínu | Kmín | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička majoránky | Majoránka sušená | 7 g |
| 5 kuliček 5 kuliček pepře | Pepř černý | |
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky kari | Kari | 1.25 g |
| hladká mouka na obalení masa popř. i na zahuštění omáčky | Mouka pšeničná hladká | |
| 1 lžíce 1 lžíce nasekané petrželové nati | Petržel nať čerstvá | 15 g |