

Ježečci
Suroviny podle velikosti
- Linecké těsto
- mandle
- kokos nebo kuličky
- čokoládovou polevu cukr
- kakao na vaření - stačí lžíce
- trochu vlažné vody
Postup přípravy receptu
Lžící vezmem trochu lineckého těsta a vytvoříme oválek, do kterého vložíme mandli.
Oválek upravíme a vytvoříme čumáček tak akorát podle velikosti oválku.
Poskládáme na plech vždy aspoň 4 cm od sebe a upečeme.
Pak necháme bobánky vychladnout.
Čokoládovou polevu uděláme tak, že smícháme cukr s trochou kakaa a troškou vlažné vody.
Vedle si připravíme mističku kokosu nebo to, v čem chceme obalovat.
Vezmeme ježečka a jakoby zadeček namočíme do čokolády a hned ponoříme do kokosu.
Vezmeme ještě špejli, tu namočíme do polevy a uděláme ježečkovi očička.
Ježečky skládáme na tác nebo talíř a počkáme, až čokoláda ztuhne.
Poznámka od kuchařky
Ježečci jsou vhodný na oslavu nebo jako pohoštění.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ježečci
-
super
-
Loni jsem vyzkoušela podle Isahu a z mísy zmizli mezi prvníma
Letos budu dělat také,vyzkouším i tenhle receptík
+7
-
moc hezké
-
Terkas:
-
Terkas: Tak vidíš Terko, jak to vypadá teď pěkně
-
děkuju a omlouvam
se příště si dam bacha
-
Opraveno
Teri, lépe si po sobě přečti, co píšeš
-
Terkas, já tě vítám v naší Topkové rodině a přeji ti, aby se ti tady líbilo
K receptu mám výhrady, tady se píšou recepty malým písmem, protože se to lépe čte a tohle je ve slangu jako bys na nás řvala. Můžeš to klidně opravit a zároveň si oprav hrubice- asi chodíš do školy neDávám ti 3.boda
-
Prosím, piš normálně, tyhle verzály je za trest číst...