

Sýrové bagety
Suroviny
- 250 ml vody
- 2 lžičky cukru
- 21 g droždí
- 100 g strouhaného sýra
- 3 lžíce oleje
- 480 g hladké mouky
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1,5 lžičky soli
Postup přípravy receptu
Suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké a zapneme program Těsto.
Nakynuté rukama propracujeme, rozdělíme na díly, uválíme bagety, bulky nebo rohlíky a na plechu necháme znovu nakynout.
Potřeme rozšlehaným vejcem, popř. posypeme semínky a upečeme ve vyhřáté troubě.
Poznámka od kuchařky
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sýrové bagety
-
Přesto,že v pečení domácího pečiva jsem začátečník,tak se moc povedly.Mouku jsem použila půl na půl hladkou a celozrnnou,takže nebyly tak nadýchané,jak na obrázku,ale byly výborné.
-
Ivi, dnes jsem pekla tvoje bagety a jsou moc dobré
Určitě budu dělat častěji.
Při zadělávaní a pečení to v kuchyni moc vonělo.
-
Hani, ještě před dvěma lety jsem dělala vše růčo
Normálka kvásek (voda, cukr, droždí), když se droždí vzbudí, vmísit vše ostatní. A pořádně propracovat a v teple nechat kynout....zbytek stejný, jako u receptu -
cathleen, ty musejí být dobré, ten česnek, sýr ,mňam...
dala jsem si do oblíbených a někdy se do nich pustím, nemám pekárnu tak musím klasicky, kvásek atd. doufám, že to půjde.. máš bodík
-
Cathllen, teda ty jsou ale vypečený
hned bych se zakousla a určitě bych slyšela jak to krásně zachroupá
Dávám bodíka, jsou skvělé