Nutriční hodnoty (Kedlubny, mrkev, brambory dušené s majoránkovou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 4 669 kJ / 1 116 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 20,71 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,54 g |
| Tuky | 91,96 g |
| – nasycené | 45,76 g |
| – nenasycené | 44,94 g |
| –– mononenasycené | 36,73 g |
| –– polynenasycené | 8,21 g |
| ––– omega 3 | 0,44 g |
| Vláknina | 17,20 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,71 g |
| Sůl | 4,36 g |
| Sacharidy | 43,93 g |
| – cukry | 19,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 2 kedlubny | Kedluben čerstvý | 360 g |
| 2 2 velké brambory | Brambor zimní | 100 g |
| baby mrkvičky (nebo 2 velké mrkve) | Baby karotka | |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 l 1 l vývaru | Vývar masový | 1000 ml |
| světlá máslová jíška (podle potřeby) | Jíška máslová | |
| čerstvá majoránka (nebo sušená) | Majoránka čerstvá | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská |