Nutriční hodnoty (Vynikající meruňkovo-tvarohový táč sypaný mandlovou drobenkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 328 kJ / 5 098 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 108,93 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 45,68 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 63,25 g |
Tuky | 228,59 g |
– nasycené | 46,87 g |
– nenasycené | 169,48 g |
–– mononenasycené | 121,96 g |
–– polynenasycené | 47,52 g |
––– omega 3 | 12,45 g |
Vláknina | 19,92 g |
Cholesterol | 359 mg |
Sodík | 1,92 g |
Sůl | 4,66 g |
Sacharidy | 641,19 g |
– cukry | 193,67 g |
––– laktóza | 21,25 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
250 ml 250 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
150 ml 150 ml oleje | Olej řepkový | 150 ml |
60 g 60 g cukru | Cukr bílý | 60 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
500 g 500 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
1/2 kostky 1/2 kostky čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 21 g |
meruňky (čerstvé i zavařené, okapané) | Dužina meruňky čerstvá | |
1 vanička 1 vanička tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
mletý cukr (podle chuti) | Cukr bílý | |
1/2 sáčku 1/2 sáčku vanilkového pudinku | Puding v prášku | 24 g |
10 dkg 10 dkg polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
10 dkg 10 dkg mletého cukru | Cukr bílý | 100 g |
5 dkg 5 dkg sádla (rozpustit) | Sádlo vepřové | 50 g |
hrst hrst mletých mandlí | Mandle loupané mleté | |
olej na pomastění plechu | Olej řepkový |