Nutriční hodnoty (Salát z hlívy ústřičné)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 502 kJ / 598 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 2,10 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,13 g |
| Tuky | 40,92 g |
| – nasycené | 10,56 g |
| – nenasycené | 29,84 g |
| –– mononenasycené | 25,77 g |
| –– polynenasycené | 4,07 g |
| ––– omega 3 | 0,11 g |
| Vláknina | 26,15 g |
| Cholesterol | 27 mg |
| Sodík | 101 mg |
| Sůl | 0,18 g |
| Sacharidy | 31,32 g |
| – cukry | 12,25 g |
| ––– laktóza | 2,85 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 400 g 400 g hlívy ústřičné | Hlíva ústřičná syrová | 400 g |
| 1 1 střední cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 střední mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu | Rozmarýn sušený | 2.5 g |
| 3 lžíce 3 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 33 ml |
| pár kapek kapek sójové omáčky | Sójová omáčka Tamari | |
| 3 lžíce 3 lžíce zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 75 ml |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 1 1 hlávkový salát (nebo jiná zelenina) | Salát hlávkový čerstvý |