Nutriční hodnoty (Maminčin rýžový nákyp)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 6
| Energie | 20 164 kJ / 4 819 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 117,55 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 78,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 38,60 g |
| Tuky | 145,35 g |
| – nasycené | 91,09 g |
| – nenasycené | 49,23 g |
| –– mononenasycené | 43,38 g |
| –– polynenasycené | 5,85 g |
| ––– omega 3 | 0,93 g |
| Vláknina | 46,20 g |
| Cholesterol | 447 mg |
| Sodík | 893 mg |
| Sůl | 2,01 g |
| Sacharidy | 737,19 g |
| – cukry | 323,09 g |
| ––– laktóza | 59,09 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g kulatozrnné rýže | Rýže bílá kulatozrnná | 500 g |
| 1 l 1 l mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 1000 ml |
| 1 1 rovná lžička soli | Sůl mořská | |
| 1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |
| 125 g 125 g čerstvého másla | Máslo kravské | 125 g |
| 3 lžíce 3 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 75 g |
| 2 2 vanilkové lusky | Vanilkové lusky | |
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 8 8 středně velkých jablek | Jablko čerstvé | 1200 g |
| 2 lžičky 2 lžičky mleté skořice | Skořice ceylonská mletá | 10 g |
| 250 g 250 g kvalitního hrudkovitého tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 2 lžíce 2 lžíce moučkového cukru | Cukr bílý | 50 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| nastrouhaná kůra z 1 citronu | Citrón čerstvý | |
| 1 hrst 1 hrst sušených brusinek | Brusinky sušené | |
| 2 lžíce 2 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 24 g |
| 2 2 bílky | Vaječný bílek | 66 g |
| máslo na vymazání pekáčku | Máslo kravské |