Nutriční hodnoty (Rizoto z václavek)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 359 kJ / 564 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,64 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,64 g |
| Tuky | 1,56 g |
| – nasycené | 0,94 g |
| – nenasycené | 0,34 g |
| –– mononenasycené | 0,14 g |
| –– polynenasycené | 0,20 g |
| ––– omega 3 | 0,01 g |
| Vláknina | 16,48 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 34 mg |
| Sůl | 0,04 g |
| Sacharidy | 112,15 g |
| – cukry | 7,10 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g václavek | Václavka čerstvá | 300 g |
| 1 sáček 1 sáček rýže | Rýže bílá | 125 g |
| mexická zelenina možné je ale použít jakoukoliv jinou | Mrkev čerstvá | |
| 1/2 1/2 cibule | Cibule čerstvá | 35 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| vývar nebo kousek Masoxu | Vývar hovězí | |
| tvrdý sýr na postrouhání | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| olej | Olej řepkový |