Linecká kolečka III.

eva hubova Kuchařka:

Doba přípravy: 3 hodiny PT3H00M asi 60 ks podle velikosti Cukroví , Pečené, Plněné 21 názorů

527
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Suroviny

300 g hladké mouky
200 g másla
80 g cukr moučka
2 žloutky
špetku prášku do pečiva
špetku citrónové kůry nastrouhané jemně (nemusí být)
cukr moučka + vanilkový cukr na obalení
rybízová marmeláda
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, cukru, másla, žloutků, prášku do pečiva a citr. kůry zpracujeme těsto a dáme do chladna odpočinout asi 1 hodinu. Na pomoučněném vále vyválíme na sílu asi 1,5 mm, formičkou vykrajujeme tvary, jeden plný, druhý s očkem, dáme na plech s pečícím papírem a na 180°C upečeme dorůžova.

  2. Chladná plná kolečka potřeme marmeládou a přilepíme kolečko s otvorem, které jsme předem vrchní stranou dali do cukru smíchaného s vanilkovým cukrem. Z tohoto těsta dělám i košíčky, kolečka pod vosí úly atd. Kávová kolečka - do těsta přidám trochu mleté kávy.

Poznámka

Recept mám asi 30 let od sestry.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 28 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Linecká kolečka III.

  • like.kesidy like.kesidy

    linecké je výborné, slepovat nutelou <3 nejen děti nutelou lepené milují :-p

    Odpovědět

  • casino casino

    ZdenkaVachoca:
    No, asi jste něco zvojtila, protože rcp je :yes:
    Ale asi máte těsto jen moc studené..., a pokud vám nevyměklo při čekání na radu;-) tak do něj zkuste zapracovat PL mléka

    Odpovědět

  • ZdenkaVachoca ZdenkaVachoca(neregistrovaná)

    Prosim Vas, testo mam asi moc suche nejde mi zpracovat a rozpada se. Poradite co mam delat? pecu poprve:-? :-O

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Jana Remkova:aj ty si už začala piecť???:-O máš to pekné.

    Odpovědět

  • rihana rihana

    hradska: no to snad nemyslíte vážně, že by mělo být pozdě, linecké snad můžete péct ještě i v polovině prosince.

    Odpovědět

  • hradska hradska

    Mohu se zeptat, je uz ted pozde pect linecke? Stihne se mi rozlezet, nebo mam pect radsi neco jineho? Vubec letos nestiham...

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    Holky díky:-))a kdepak jsou fotečky:-?

    Odpovědět

  • MISI-NNKA MISI-NNKA

    no , rikala jsem si , ze linecke tenhle rok nebudu pect ale udelala jsem je podle tohoto receptu a jsou tak vzborne...:-!... uplne se rozpadaji jak jsou krehke :-p .. budu jeste delat jednu varku :-8

    Odpovědět

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    Tak jsem dnes zadělala také toto těsto, tip od rodinné pekařky je že margarín (máslo, heru, liru, stellu) nenechá povolit, ale přímo z ledničky ji do těsta nastrouhá.
    Místo citronové kůry jsem tam dala pomerančovou, aby byla trošku změna ;-)

    Odpovědět

  • marunda marunda

    olina16: to víš, také ráda peču a každý večer se na to klepu. Ještě že jsou Vánoce jen jednou za rok. To bych asi v té kuchyni byla pořád:-))

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    A já poslílám 9, někdo mne předběhnul s osmým. Danko, i já jsem ráda za tu radu;-)

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Tak toto je ten pravý recept na linecké těsto! Správný poměr 3:2:1 (mouka, máslo, cukr).
    Pro začínající kuchařinky menší rada:
    Máslo by mělo být máslo,:-! šetřit se nevyplácí, a mělo by být chladné, ne moc rozměklé.
    Lineckému těstu neprospívá teplo, pak je lepkavé a měkké. Přísady, pracovní plocha i ruce musejí být chladné.
    Nevadí, když v těstě zůstanou neuhnětené kousky másla. Je lepší hníst těsto kratší dobu než příliš dlouho.
    Před pečením těsto potřebuje odpočinek, nejlépe v chladničce. Těsto zabalit do potravinové fólie a nechat přes noc v lednici. Evičko posílám +7.:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka

    Evi, to je nádhera! Hned bych si nabídla, tahle dobrůtka by se u nás na stole dlouho neohřála, jde hodně dobře na odbyt, bodík a velká pochvala za hezkou fotku;-)

    Odpovědět

  • olina16 olina16

    :-)) To jste mi udělaly radost. Ještě pár dnů počkám, ale pak se do toho taky pustím, pečení cukroví miluju a linecké nesmí chybět, to je klasika, která se nikdy nepřejí. Marundo, to jsi borec už teď 5 druhů:yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    U nás se linecké peče co chvíli,ale dělají se velké kolečka jak z pekárny a fotky jsou z letošních oslav:-))

    Odpovědět

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo