Linecká kolečka III.

eva hubova Kuchařka:

Doba přípravy: 3 hodiny PT3H00M asi 60 ks podle velikosti Cukroví , Pečené, Plněné 21 názorů

529

Suroviny

300 g hladké mouky
200 g másla
80 g cukr moučka
2 žloutky
špetku prášku do pečiva
špetku citrónové kůry nastrouhané jemně (nemusí být)
cukr moučka + vanilkový cukr na obalení
rybízová marmeláda
Recept si zatím oblíbilo 29 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, cukru, másla, žloutků, prášku do pečiva a citr. kůry zpracujeme těsto a dáme do chladna odpočinout asi 1 hodinu. Na pomoučněném vále vyválíme na sílu asi 1,5 mm, formičkou vykrajujeme tvary, jeden plný, druhý s očkem, dáme na plech s pečícím papírem a na 180°C upečeme dorůžova.

  2. Chladná plná kolečka potřeme marmeládou a přilepíme kolečko s otvorem, které jsme předem vrchní stranou dali do cukru smíchaného s vanilkovým cukrem. Z tohoto těsta dělám i košíčky, kolečka pod vosí úly atd. Kávová kolečka - do těsta přidám trochu mleté kávy.

Poznámka

Recept mám asi 30 let od sestry.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 52 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Linecká kolečka III.

  • like.kesidy like.kesidy

    linecké je výborné, slepovat nutelou <3 nejen děti nutelou lepené milují :-p

    Odpovědět

  • casino casino

    ZdenkaVachoca:
    No, asi jste něco zvojtila, protože rcp je :yes:
    Ale asi máte těsto jen moc studené..., a pokud vám nevyměklo při čekání na radu;-) tak do něj zkuste zapracovat PL mléka

    Odpovědět

  • ZdenkaVachoca ZdenkaVachoca(neregistrovaná)

    Prosim Vas, testo mam asi moc suche nejde mi zpracovat a rozpada se. Poradite co mam delat? pecu poprve:-? :-O

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Jana Remkova:aj ty si už začala piecť???:-O máš to pekné.

    Odpovědět

  • rihana rihana

    hradska: no to snad nemyslíte vážně, že by mělo být pozdě, linecké snad můžete péct ještě i v polovině prosince.

    Odpovědět

  • hradska hradska

    Mohu se zeptat, je uz ted pozde pect linecke? Stihne se mi rozlezet, nebo mam pect radsi neco jineho? Vubec letos nestiham...

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    Holky díky:-))a kdepak jsou fotečky:-?

    Odpovědět

  • MISI-NNKA MISI-NNKA

    no , rikala jsem si , ze linecke tenhle rok nebudu pect ale udelala jsem je podle tohoto receptu a jsou tak vzborne...:-!... uplne se rozpadaji jak jsou krehke :-p .. budu jeste delat jednu varku :-8

    Odpovědět

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    Tak jsem dnes zadělala také toto těsto, tip od rodinné pekařky je že margarín (máslo, heru, liru, stellu) nenechá povolit, ale přímo z ledničky ji do těsta nastrouhá.
    Místo citronové kůry jsem tam dala pomerančovou, aby byla trošku změna ;-)

    Odpovědět

  • marunda marunda

    olina16: to víš, také ráda peču a každý večer se na to klepu. Ještě že jsou Vánoce jen jednou za rok. To bych asi v té kuchyni byla pořád:-))

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    A já poslílám 9, někdo mne předběhnul s osmým. Danko, i já jsem ráda za tu radu;-)

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Tak toto je ten pravý recept na linecké těsto! Správný poměr 3:2:1 (mouka, máslo, cukr).
    Pro začínající kuchařinky menší rada:
    Máslo by mělo být máslo,:-! šetřit se nevyplácí, a mělo by být chladné, ne moc rozměklé.
    Lineckému těstu neprospívá teplo, pak je lepkavé a měkké. Přísady, pracovní plocha i ruce musejí být chladné.
    Nevadí, když v těstě zůstanou neuhnětené kousky másla. Je lepší hníst těsto kratší dobu než příliš dlouho.
    Před pečením těsto potřebuje odpočinek, nejlépe v chladničce. Těsto zabalit do potravinové fólie a nechat přes noc v lednici. Evičko posílám +7.:yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Evi, to je nádhera! Hned bych si nabídla, tahle dobrůtka by se u nás na stole dlouho neohřála, jde hodně dobře na odbyt, bodík a velká pochvala za hezkou fotku;-)

    Odpovědět

  • olina16 olina16

    :-)) To jste mi udělaly radost. Ještě pár dnů počkám, ale pak se do toho taky pustím, pečení cukroví miluju a linecké nesmí chybět, to je klasika, která se nikdy nepřejí. Marundo, to jsi borec už teď 5 druhů:yes:

    Odpovědět

  • eva hubova eva hubova(autorka receptu)

    U nás se linecké peče co chvíli,ale dělají se velké kolečka jak z pekárny a fotky jsou z letošních oslav:-))

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: linecká kolečka linecká kolečka recept linecké cukroví doba pečení linecké těsto doba peceni doba peceni lineckeho testa jak dlouho péct linecké těsto linecké kolečka recept na linecká kolečka jak dlouho se peče linecké těsto recept linecká kolečka linecké doba pečení pečení lineckého jak dlouho pečeme linecké těsto jak dlouho se peče linecké cukroví linecke kolecka recept jak péct linecké těsto doba pečení lineckého pečení lineckého cukroví pečení lineckého těsta recept linecké kolečka

Zapomněl/a jsem heslo