Nutriční hodnoty (Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 3 329 kJ / 796 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,59 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 105,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,59 g |
| Tuky | 17,38 g |
| – nasycené | 4,28 g |
| – nenasycené | 8,83 g |
| –– mononenasycené | 6,96 g |
| –– polynenasycené | 1,88 g |
| ––– omega 3 | 0,05 g |
| Vláknina | 22,87 g |
| Cholesterol | 200 mg |
| Sodík | 4,27 g |
| Sůl | 10,50 g |
| Sacharidy | 35,75 g |
| – cukry | 28,61 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g vepřového masa (plec, krkovice) | Vepřová kýta | 500 g |
| 500 g 500 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 500 g |
| 200-400 ml 200-400 ml zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 300 ml |
| 2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
| 2 lžičky 2 lžičky mleté sladké papriky (nebo dle chuti i pálivé) | Paprika červená sušená | 2 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| sladší bílé víno (dle potřeby) | Víno bílé suché | |
| tuk (sádlo, olej) | Margarín |