Nutriční hodnoty (Segedínský guláš, jak ho vařila maďarská babička)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 3 329 kJ / 796 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 115,59 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 105,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,59 g |
Tuky | 17,38 g |
– nasycené | 4,28 g |
– nenasycené | 8,83 g |
–– mononenasycené | 6,96 g |
–– polynenasycené | 1,88 g |
––– omega 3 | 0,05 g |
Vláknina | 22,87 g |
Cholesterol | 200 mg |
Sodík | 4,27 g |
Sůl | 10,50 g |
Sacharidy | 35,75 g |
– cukry | 28,61 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g vepřového masa (plec, krkovice) | Vepřová kýta | 500 g |
500 g 500 g kysaného zelí | Zelí bílé kvašené | 500 g |
2 2 větší cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
1-2 1-2 zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | |
červená mletá paprika (podle chuti i pálivá) | Paprika červená sušená | |
1-2 stroužky 1-2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 10.5 g |
sůl | Sůl mořská | |
bílé víno (mělo by být sladší, nejlépe typu Tokaj) | Víno bílé suché | |
tuk (sádlo, olej) | Margarín |