Kachní rillettes

Daniela B Kuchařka: Daniela B

Drůbeží maso 16 názorů

Suroviny

2 kg kachny
1 kg vepřového sádla (na škvaření)
2 dcl suchého bílého vína
sůl
pepř
bobkový list
tymián
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sádlo vyškvaříme, škvarky vytáhneme. Z kachny stáhneme kůži, naporcujeme ji na díly, vložíme do hrnce i s kostmi. Zalijeme sádlem a vínem, aby maso bylo úplně potopené, vložíme bylinky, osolíme, opepříme a zakryjeme kůží.

  2. Dáme konfitovat do trouby 5-8 hodin na 80-100°C. Oddělíme veškeré maso od kostí do misky, přidáme trochu sádla z výpeku a maso rozmačkáme vidličkou, až vznikne jemná pomazánka. Vložíme do sklenic nebo misek, dolijeme výpekem a dáme vychladit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 75 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kachní rillettes

  • Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

    Daniela B: Kolik toho tymiánu dáváš, bobkový list 1 kousek ?

    Odpovědět

  • Daniela B Daniela B(autor receptu)

    Děkuji všem za bodíky, z vepřového masa dělám rillettes už dlouho, v pěkných miskách se hodí jako pozornost nebo dárek. Ani nevím, kdo mi vnuknul nápad udělat rillettes z kachny, ale nápad to byl dobrý.
    Bibinko, krajíček dostal každý, kdo šel okolo, všichni chválili, ale do Ostravy to máš dost daleko...

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    ajajaj Danielko, taková pochoutka a já jí snad přehlédla;-) Ještě že existují náhodné recepty, kterým blahořečím:-) Máš 13.bod:yes: Nebyl by jeden krajíček namazaný:-?asi ne, já si to myslela:-(

    Odpovědět

  • srettka srettka

    wau, toto vypadá čertovsky:-p manžel by zamlaskal;-):yes:

    Odpovědět

  • janek53 janek53

    hanes24:udělej a žlučník ti bude referovat jaká to byla dobrota:-D

    Odpovědět

  • rozmarynaH rozmarynaH

    Dělala jsem z vepřového i z králíka, tak proč ne z kachničky. Na každý pád je to delikatesa ráno:-p, v poledne:-p, večer:-p a někdy i v noci;-)

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    To chci, to musím mít:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Tohle je naprostá LAHŮDKA , akorát je to pro mne HOGO-FOGO A NEVÍM ZDA BYCH USPĚL rozkutrovat celou kačenu. Ale +bodík 8 to chce

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Tuhle dobrotu si uložím, mna dvoře nám pár kačenek zraje :-p

    Odpovědět

  • Olinka5555 Olinka5555

    no teda:-):yes::yes::yes: dělávám v pomaláči z vepřového bůčku, je to parádní, z kachničky to musí být dvojnásobná dobrota, takže bod:-):yes::yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ó, mňam :-p:yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Dělala jsem něco podobného z prorostlého bůčku v PH a dobrota je to náramná. Dochutila jsem česnekem a do skleniček toho mnoho nezbylo ;-). Za kachničku 5. bodík:-p:-K:yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta

    No teda - to musí být ale dobrota:yes::-O

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    No......toto....:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • zerduska zerduska

    dneska jsem je dělala, ale protože jsem neměla svěží sádlo, stáhla jsem kůži, v pekárně jsme vyškvařili kůži a kus špeku, následně jsem k tomu pokrájela jeden pórek opravdu nadrobno, přidala tři deci dvatomartického MUllera z Velkých Pavlovic, posila, čtyři hodinky v troubě na 120. je z toho bezvadná ani ne tak pomazánka jako kousky masa v vynikajícím rosolovatém sosíku, s domácím nehněteným chlebem pečeným v keramickém hrnci lahoda...

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kachní rilletes rilet kachní riletes jemné kachní paté rillettes kachní rilettes rillet kachní rilet rillete škvaření kachního sádla kachní paté recept kachní sádlo jak se dělá rillettes kachní rilette recepty z kachniho masa kachní rilets kachní paté riletes kachni kachní ralettes kachní riletec